70-årig bremsede bus på ulykkeskurs

Leif Oldenburg handlede straks, da en buschauffør fik et ildebefindende foran rattet. Han overtog styringen og fik stoppet den løbske bus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I mandags fik Leif Oldenburg en stor buket blomster og et takkekort.

- Jeg synes selv, jeg bare har gjort min pligt. Men det kan da godt være, det er en heltegerning, siger den 70-årige mand fra Kirke Stillinge ved Slagelse.

Var helt væk

Blomsterhilsnen var fra busselskabet Kruse A/S. En af selskabets chauffører fik mandag et ildebefindende foran rattet i den bus på rute 432, som Leif Oldenburg sad i.

- Jeg gik op for at se, hvad der var galt. Hun var helt væk, fortæller Leif Oldenburg, der derefter overtog styringen og fik tilkaldt to andre passagerer, der kunne hjælpe.

Kunne ikke standse

De ledte efter en nødbremse og forsøgte at standse motoren, men uden held. Heldigvis var de næsten fremme ved busterminalen i Slagelse.

- Vi fik drejet ind til terminalen, og fik på en eller anden måde skubbet chaufførens fod væk fra speederen, så bussen endelig holdt stille, husker den 70-årige handlingsmand.

Buket som tak

Alle passagerer slap uskadt, og folkene bag bus 432 er taknemmelige for Leif Oldenburgs indsats.

- Tak er kun et fattigt ord, og en buket blomster virker som ingenting. Det var utrolig flot, at Leif tog affære. Det har sandsynligvis reddet menneskeliv, erklærer Mie Kruse, der er administrerende direktør i Kruse A/S.

Den kvindelige chauffør har det efter omstændighederne godt. Nu skal en lægeundersøgelse afgøre, om hun får lov at køre bus igen.

Se Leif fortælle

Hør Leif Oldenburg fortælle om hele forløbet herunder i video nummer 1 eller se et uddrag i indslaget fra udsendelsen klokken 19.30 nedenunder.