7 unge dømt for frihedsberøvelse og vold mod 17-årig

Retten i Næstved har idømt 7 unge op til halvandet års ubetinget fængsel for grov vold, afpresning og frihedsberøvelse mod en 17-årig dreng i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Næstved har onsdag fundet 7 unge helt eller delvist skyldige i frihedsberøvelse, afpresning og grov vold.

15. marts i år frihedsberøvede de 7 unge en 17-årig dreng fra Gørlev i en lejlighed i Klokkestøbergade i Slagelse i næsten 6 timer. Her udsatte de ham for grov vold og afpresning. Blandt andet lagde de en opvarmet kniv på hans ben, lagde et reb om halsen på ham, skoddede en cigaret i hans øre og slog ham.

Fra 4 måneder til halvandet års fængsel

De 7 nægtede sig dog skyldige i anklagerne, men en enig domsmandsret fandt dog, at de var skyldige i både frihedsberøvelse, afpresning og grov vold og har idømt gruppen straffe fra 4 måneders ubetinget fængsel og op til halvandet års ubetinget fængsel.

De 7 dømte har alle sammen siddet varetægtsfængslet siden 16. marts, og hovedparten af dem kunne efter domsafsigelsen løslades.

Ifølge TV2 ØSTs kilder modtog 6 af de dømte deres domme, mens den syvende udbad sig betænkningstid i forhold til, om dommen skal ankes.

Hullede forklaringer

Som begrundelse for sin afgørelse lagde dommeren blandt andet offerets forklaring til grund, at der var tale om en alvorlig forbrydelse, og at de tiltaltes forklaringer var hullede.

Den 17-årige dreng var efter episoden i marts chokeret, men han blev efter et tjek udskrevet fra hospitalet med overfladiske skrammer.