69-årige Jørgen blev danmarksmester i atletik

69-årige Jørgen Madsen blev i sommer danmarksmester i atletikdisciplinen tikamp. Det lykkedes, selvom han har haft en lang pause væk fra sporten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere gange om ugen er der blandt andet løb, spydkast og kuglestød på programmet for 69-årige Jørgen Madsen fra Kalundborg.  

I sommer hev han titlen som danmarksmester hjem. I sin aldersgruppe var han dermed den bedste i disciplinen tikamp, der består af ti forskellige atletikdiscipliner. 

- I mange atletikdiscipliner skal man kunne styre, hvad man laver i en bestemt rækkefølge, derfor er det vigtigt, at man kender sin krop og ved, hvad den skal, siger Jørgen Madsen.

Det er kun et år siden Jørgen Madsen igen fandt vejen tilbage til sporten efter at 50 års pause væk fra atletikbanen. Og ikke nok med at han vandt danmarksmesterskabet, så slog han ved sammen lejlighed danmarksrekord.

Så selvom kroppen ikke helt er den samme som for 50 år siden, har han tænkt sig at holde ved.

- Jeg kan godt huske lidt om, hvad jeg kunne der som 18-årig, hvor jeg sidst dyrkede atletik i klub. Men for mig er træning det, at man vil træne, og det at man kan træne, siger danmarksmesteren. 

Flere gange om ugen træner Jørgen Madsen med atletiktalenter fra Slagelse.
Flere gange om ugen træner Jørgen Madsen med atletiktalenter fra Slagelse. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Træner med de unge

Når man går efter at nå helt til tops inden for atletik, så er den rette ernæring og de rette træningspartnere vigtigt. 

Derfor træner Jørgen Madsen flere gange om ugen med atletiktalenterne fra Slagelse, som han sparre med. Og hans træningspartnere kan engang imellem godt glemme, hvor gammel Jørgen Madsen egentlig er.


- Så husker man lige, hvor gammel han er, så bliver man faktisk imponeret over det. Mine forældre er rimelig gamle, og de kan dårligt nok løbe. Og så har vi ham, der løber 1500, 400 og 100 meter, det er sindssygt, siger Emil Daniel Nielsen fra Sorø, som Jørgen Madsen træner med.

Faktisk er Jørgen Madsen blevet så bidt af atletikken igen, at han nu er begyndt at drage rundt i Europa for at deltage i stævner.