529 blitzet ved vejarbejde: 15 frakendt kortet

Mange bilister kørte for stærkt ved vejarbejdet på Vestmotorvejen nær Slagelse. Politiet betegner tallet som uhyggeligt højt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver kørt alt for hurtigt forbi et større vejarbejde på Vestmotorvejen nær Slagelse.

Alene i dag blev der blitzet 529 bilister, som kørte for hurtigt forbi vejarbejdet ved en jernbanebro mellem afkørsel 38 og afkørsel 39 på motorvejen nær Slagelse.

På få timer blev til 89 klip i kørekortet, hele 12 betingede frakendelser af kørekortet og 3 direkte frakendelser af kørekortet. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

quote Det ér nogle uhyggelige tal

Erik Mather, vicepolitiinspektør Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Det er bekymrende, at så mange ikke viser hensyn til vejarbejderne, siger vicepolitiinspektør Erik Mather ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST og tilføjer:

- Det er nogle rigtig høje tal, når man på få timer nærmer sig 500 bilister. Det ér nogle uhyggelige tal.

Politiets ATK-vogn holdt i knap fem timer mellem arbejdssjakket, som tirsdag var ved at reparere en ødelagt jernbanebro ved Slagelse Øst. Ved vejarbejdet må man højest køre 50 kilometer i timen. 

Vejarbejdet ved Slagelse Øst
Vejarbejdet ved Slagelse Øst
Foto: TV ØST

- De tre frakendelser betyder, at man har kørt over 100 kilometer i timen, forklarer Erik Mather.

- Hvis man kører over 100 kilometer i timen forbi et vejarbejde, så kommer man måske to minutter før frem, men så må en vejarbejder springe for livet, siger han.

Fortsætter med at fange fartsyndere

Dagens høje antal fartsyndere ved vejarbejdet betyder, at politiet nu vil øge sit fokus på strækningen.

- Vejarbejdet løber nogle måneder endnu, og vi bliver ved med at måle på stedet, indtil folk er blevet opdraget til at køre ordentligt, siger Erik Mather.

En lastbil kørte i juni galt på en bro, hvor der kører tog under, ved Slagelse Øst. Det her ved vejarbejdet, at politiet tirsdag blitzede flere 470 bilister.
En lastbil kørte i juni galt på en bro, hvor der kører tog under, ved Slagelse Øst. Det her ved vejarbejdet, at politiet tirsdag blitzede flere 470 bilister.
Foto: Google Maps

Han henviser til, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiet længe har haft fokus på strækningen over Farøbroen mellem Sjælland og Falster, hvor en tilbagevendende hastighedskontrol ifølge ham har fået bilisterne til at slippe foden fra speederen. De samme resultater håber han at opnå på Vestmotorvejen.

- Men det kræver en kulturændring, før folk begynder at køre ordentligt, siger han.