350 badebolde skal få de indlagte børn på Slagelse Sygehus op af sengen

I denne uge er der badebolde på vej til de indlagte børn på Slagelse Sygehus. Badeboldene er en del af Legeheltenes Badeboldsmission.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I denne uge er der 350 badebolde på vej til de indlagte børn på Slagelse Sygehus.

Her vil Slagelse Sygehus modtage en pakke med Legeheltenes store Badeboldsmission, der indeholder en stribet badebold samt et specialudviklet hæfte med et spil, hvor hele 75 gode idéer til, hvordan man kan bruge en badebold, er præsenteret. Det skriver Børneulykkesfonden i en pressemeddelelse.

I alt er der 6500 badebolde på vej til indlagte børn i hele landet fordelt over de kommende måneder.

Legeheltene arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark. Nu lanceres Legeheltenes Badeboldsmission – et initiativ, som er udviklet på baggrund af de nye, skærpede hygiejnekrav som følge af COVID-19 med støtte fra Liljeborgfonden.

Ekstra svært at være indlagt på det seneste

Legeheltenes store Badeboldsmission, der er udviklet af Børneulykkesfondens pædagogiske konsulent, har til formål at styrke smidighed, kondition, præcision, balance og ikke mindst samarbejde og godt humør hos de indlagte børn. 

quote Det har været ekstra svært at være indlagt den seneste tid, hvor børnene har været nødsaget til at være på egen stue

Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden

- Det har været ekstra svært at være indlagt den seneste tid, hvor børnene har været nødsaget til at være på egen stue, udtaler Generalsekretær i Børneulykkesfonden, Henriette Madsen.

- Vi ved, hvor afgørende det er, at de indlagte børn fortsat kommer op af sengen og får bevæget sig. Derfor har vi skabt Legeheltenes store Badeboldsmission, som er et skræddersyet materiale udviklet på baggrund af en flot donation fra Liljeborgfonden. Formålet er at sikre børnenes trivsel, og at de samtidig får bevæget sig gennem sjov og fantasifuld leg.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Nu er der badebolde på vej til børnene på Slagelse Sygehus. Legeheltenes store Badeboldsmission er et initiativ, som er udviklet efter COVID-19, baseret på en donation fra Liljeborgfonden.
Nu er der badebolde på vej til børnene på Slagelse Sygehus. Legeheltenes store Badeboldsmission er et initiativ, som er udviklet efter COVID-19, baseret på en donation fra Liljeborgfonden. Foto: Børneulykkesfonden

Initiativet er udviklet efter de skærpede hygiejneregler, der nu er indført for de indlagte børn i forbindelse med COVID-19. Det er fx ikke tilladt at udveksle legetøj mellem flere børn og heller ikke mellem Legeheltene og de indlagte børn. Derfor kan de indlagte børn på Slagelse Sygehus beholde badebolden samt aktivitetshæftet efter leg med Legeheltene – og forhåbentlig bruge den til at få bevæget kroppen mange timer fremover.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Legeheltene er på 12 hospitaler i Danmark, inkl. Færøerne, og er et initiativ startet af Børneulykkesfonden.
Legeheltene er på 12 hospitaler i Danmark, inkl. Færøerne, og er et initiativ startet af Børneulykkesfonden. Foto: Børneulykkesfonden

Hjælpepakker har skabt fysisk aktivitet for indlagte børn

Under hele coronakrisen har Legeheltene, som af hensyn til smitterisiko ikke kunne være fysisk på hospitalet, sendt hjælpepakker afsted til flere tusind indlagte børn for at undgå, at de indlagte børn skulle blive inaktive. Selvom Legeheltene er tilbage på de fleste hospitaler, har situationen krævet nytænkning:

quote COVID-19 har ændret måden, vi gør mange ting i hverdagen på børneafdelingerne – nu og på længere sigt

Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden

- COVID-19 har ændret måden, vi gør mange ting i hverdagen på børneafdelingerne – nu og på længere sigt. Det er stadig lige vigtigt, at Legeheltene kommer ud på hospitalet og får de indlagte børn op af sengen og i gang med at bevæge kroppen, men det bliver under andre vilkår. Fremover vil være nødvendigt, at børnene i højere grad får mulighed for at lege med personlige legeredskaber, som ikke deles mellem børnene, siger oversygeplejerske på Odense Universitetshospital, Lone Møller.

Artiklen fortsætter efter billedet.

 
  Foto: Børneulykkesfonden

Legeheltenes store Badeboldsmission er det første initiativ nogensinde, hvor børnene via specialudviklede redskaber inviteres til at være fysisk aktive på deres hospitalsstue.