¨

27-årig fængsles efter Paludan-demonstration

27-årig mand er den fjerde i rækken af tiltalte, der idømmes fængselsstraf efter urolighederne under en demonstration med Rasmus Paludan i maj i Korsør.

00:34

Det gik voldsomt for sig, da Rasmus Paludan i maj besøgte Korsør. Video: Frederik Lind - Lind foto

En 27-årig mand er tirsdag ved Retten i Næstved blevet idømt seks måneders fængsel for at have deltaget i urolighederne under en demonstration med lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan, i maj i Korsør.

Det oplyser anklager Taruh Sekeroglu til TV2 ØST.

Manden er blevet idømt en såkaldt kombinationsdom og skal afsone de tre af månederne i fængsel, mens resten af dem er gjort ubetinget.  

Han er den fjerde, der bliver idømt for at have deltaget i urolighederne mod Rasmus Paludan. Tidligere er to drenge på 15 og 16 år og en 20-årig mand blevet dømt for blandt andet at have kastet sten mod flere betjente.  

Stenkast ville anklagemyndigheden også have den 27-årige mand dømt for, men det fandt retten ikke beviser for og har i stedet dømt ham for at lave en kastebevægelse med hænderne.

- Retten fandt det ikke beviseligt, at manden kastede sten, men at han blot lavede kastebevægelsen, siger anklager Taruh Sekeroglu.

I sin procedure krævede han en fængselsstraf på 10 måneder og vil nu læse dommen og herefter tage stilling til, om den skal ankes. 

Den 27-årige mand udbad sig betænkningstid i forhold til ankespørgsmålet. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App