17-årig pige frikendt i retten for trussel om skoleskyderi – men stadig bortvist fra gymnasium

En 17-årig pige blev onsdag frikendt i retten for at trusler om skoleskyderi. Selvom hun er frikendt, er hun stadig bortvist fra gymnasiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag blev der sat punktum i sagen om den 17-årige pige, som tilbage i september blev anholdt for trusler om skoleskyderi på Slagelse Gymnasium.

Ved Retten i Næstved blev pigen nemlig frifundet, da en enig domsmandsret ikke mente, at det var pigens mening, at det skulle opfattes som en trussel, da hun den 11. september skrev på det sociale medie Instagram, Jeg bliver den næste school shooter guys, lmao watch out.

Den 17-årige pige blev efterfølgende bortvist fra skolen. En beslutning, der til trods for at pigen er frifundet i retten, stadig står ved magt.

quote Jeg mener ikke, at jeg skal tolke om noget er en joke eller ej, når et opslag har en karakter af den slags

Lotte Büchert, rektor på Slagelse Gymnasium

- Det glæder mig på hendes vegne, at hun er blevet frikendt. Når hun ikke kan komme tilbage på Slagelse Gymnasium, hænger det sammen med, at vi har et sæt studie- og ordensregler. Når man bryder dem, og det har hun gjort på den måde, hun har lavet det her Instagram-opslag, så er man bortvist fra skolen for evigt, og det er det, hun er blevet, siger rektor Lotte Büchert.

- Det er jo en joke

Under retsmødet onsdag argumenterede pigens forsvarer for, at truslen ikke var fremsat til skolen eller en offentlig myndighed, men i et forum hvor man taler med ligesindede.

Og Emil Hessner, der er elev på Slagelse Gymnasium, mener, at der ikke lå noget seriøst bag pigens opslag på Instagram.

- Jeg tænker, at det er fair, at hun bliver frifundet, fordi det er jo en joke, sådan som jeg har forstået det, siger han.  

- Jeg tror i virkeligheden, at der bliver gjort alt for meget ud af noget, der egentlig ikke er særlig stort, siger Philip Sørensen, der også er elev på gymnasiet.

Nogle mener, at det var mere en joke. Er det en overreaktion fra forældre og dig?

- Jeg har ansvaret for 1.300 elever og 140 ansatte, og jeg mener ikke, at jeg skal tolke, om noget er en joke eller ej, når et opslag har en karakter af den slags, hvor man skriver, at man bliver den næste skoleskyder. Det er jeg nødt til at tage alvorligt. Tænk, hvis det ikke havde været for sjov, siger Lotte Büchert.

- Den situation ville jeg nødig se for mig.

Stof til eftertanke

Men joke eller ej, så har sagen fået sat tanker i gang hos eleverne på Slagelse Gymnasium.

- Selvfølgelig har man tænkt mere over, hvad har skrevet, og hvad man kommer til at skrive, siger Julie Vestergaard.

- Lige pt. skriver jeg ikke super meget, men man tænker jo helt sikkert over, hvad man skriver, og hvordan det kan tolkes af folk, der ikke forstår konteksten af det, siger Emil Hessner.

- Det har i hvert fald gjort mig meget mere forsigtig med mit valg af ord, og hvad jeg synes, jeg bør lægge op. For eksempel er jeg holdt op med at lægge kontroversielle ting op på min Facebook, så holder vi det inde i grupper, som er dedikeret til folk, som er med på det, siger Philip Sørensen.