16-årig dreng døde af MDMA: - Det berører hele skolen

Mandag morgen var der mindehøjtidelighed på ZBC i Slagelse for 16-årige Marcus Christensen fra Dianalund, der lørdag døde efter at have indtaget MDMA.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eleverne på HTX i Slagelse mødte mandag morgen ind til en speciel skoledag.

Det var her den 16-årige Marcus Christensen fra Dianalund, der lørdag døde efter at have indtaget det euforiserende stof MDMA, var i gang med sin ungdomsuddannelse.

quote Det er en dybt tragisk hændelse, som berører hele skolen

Michael Winther Rasmussen, kommunikationschef

- Det er en dybt tragisk hændelse, som berører hele skolen. Derfor har det al vores fokus lige nu, siger Michael Winther Rasmussen, kommunikationschef hos ZBC, som ungdomsuddannelsen i Slagelse hører under.

Skolen arrangerede mindehøjtideligheder ad to omgange, eftersom der ikke er et lokale, som er stort nok til at rumme alle elever på én gang. Derfor blev Marcus Christensen både mindet klokken 08.15 og klokken 08.45.

Ekstra fokus på at hjælpe elever og ansatte

Desuden er der hele dagen ekstra fokus på at hjælpe elever og ansatte, der har behov for det.

- Vi har aktiveret vores beredskab, og har også indkaldt ekstra psykologmandskab. Der er altid mulighed for at få hjælp, hvis man går og tumler med noget, men det er klart, at vi har ekstra fokus på det i dag, fortæller Michael Winther Rasmussen.

Kommunikationschefen understreger i øvrigt, at det ikke er skolens oplevelse, at der er et generelt problem med stoffer blandt elever på ZBC.

Flere anholdelser på vej

Lørdag blev en 18-årig mand anholdt og varetægtsfængslet for at have overdraget stoffet til drengen, og senere på dagen anholdt politiet endnu en ung mand på 19 år. 

En dommer ved Retten i Nykøbing Falster valgte efterfølgende søndag middag at varetægtsfængsle den 19-årige mand frem til den 21. november.

Den 19-årige unge mand er sigtet for at have solgt ti gram MDMA til den 18-årige unge mand, som senere gav stofferne videre til 16-årige Marcus Christensen fra Dianalund.

Rune Nilsson, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, vil desuden ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser i sagen