¨

18-årig fængslet i fire uger: Var i besiddelse af 40 gram MDMA

Ved grundlovsforhøret blev den 18-årige varetægtsfængslet. Foto: Jesper Sandbirk - TV ØST

To personer er nu fængslet i sagen om 16-årige Marcus Christensen, der lørdag mistede livet efter at have indtaget MDMA.

En dommer ved Retten i Nykøbing Falster har søndag middag valgt at varetægtsfængsle en 18-årig mand frem til 21. november.

Den unge mand er sigtet for at have solgt ti gram MDMA til en anden 18-årig ung mand, som senere gav stofferne videre til 16-årige Marcus Christensen fra Dianalund. Drengen døde efterfølgende på hospitalet efter at have indtaget stofferne.

Det fortæller efterforskningsleder Rune Nilsson fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Også fængslet for besiddelse

Foruden sigtelsen for salg af narko er den 18-årige også sigtet for at være i besiddelse af i alt 40 gram MDMA.

Det er for tidligt at sige endnu, men jeg vil ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser

Rune Nilsson, efterforskningsleder

Den 18-årige, der blev fængslet i går, er sigtet for uagtsomt manddrab, men det er ikke tilfældet for den anden.

- Nej, han bliver ikke sigtet for uagtsomt manddrab, siger Rune Nilsson.

Lignende sag fra Haslev

I februar var der en lignende sag i Haslev, hvor 15-årige Adam Buk døde efter at have taget netop MDMA. Efterfølgende blev to 17-årige sigtet for uagtsomt manddrab.

Da sagerne kom for retten, var det dog kun ham, der havde solgt stoffet direkte til den afdøde dreng, der blev dømt efter den paragraf. Han fik et halvt års betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste.

Den anden 17-årige blev frifundet for uagtsomt manddrab, men blev dømt for salg af narko. Det var ham, der havde solgt stofferne til den mellemmand, som solgte det videre til Adam Buk.

I den aktuelle sag arbejder politiet videre med efterforskningen i Dianalund.

- Det er for tidligt at sige endnu, men jeg vil ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser, siger efterforskningsleder Rune Nilsson.

Opråb fra far til afdød

Den 16-årige Marcus Christensen blev natten til lørdag fløjet til Rigshospitalet, fordi han ikke var til at få kontakt med efter at have indtaget nogle stoffer. Her afgik han ved døden.

Tænk jer om med, hvad I går og indtager

Kim Christensen, far til Marcus

I første omgang sagde politiet, at det var et ukendt stof, den unge mand havde taget, men kort efter klokken 11 lørdag formiddag fortale de, at de formoder, at der er tale om MDMA - bedre kendt som ecstasy.

Efterfølgende stod Marcus Christensens far, Kim Christensen, frem i flere medier for at advare de unge i området om faren ved at tage stoffer.

- Jeg håber, at det kan være et kæmpe opråb til forældre og især de kære unge mennesker her i Dianalund. Tænk jer om med, hvad I går og indtager, sagde han lørdag til TV ØST.

Efterfølgende har borgere i Dianalund taget initiativ til at stable et fakkeltog på benene søndag aften til ære for Marcus Christensen og hans familie.

Fakkeltoget begynder klokken 18 ved biblioteket i Dianalund.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App