¨

15-årig får betinget dom for ildspåsættelse

Foto: TV ØST

Fire måneders betinget fængsel, sådan lyder dommen over den 15-årige som i april satte ild til kvarterhuset Oasen i Nordbyen. Samtidig var der i nat endnu en bilbrand i det belastede boligområde.

Straffen over den 15-årige som i april satte ild til kvarterhuset Oasen i Nordbyen i Slagelse er blevet udmålt. Drengen er blevet idømt fire måneders betinget fængsel og slipper for at skulle betale erstatninger for de skader ildspåsættelsen forvoldte.

- Tilståelsessagen, som det var, endte med en dom på fire måneders fængsel, som blev gjort betinget og har en prøvetid på to år. Samtidig blev han dømt til at undergive sig kommunens foranstaltninger efter servicelovens paragraf 52, fortæller anklageren til Sjællandske.

Prøvetiden betyder, at hvis den unge mand skulle begå lignende forbrydelse igen inden for to år, så kan hans dom gøres ubetinget. Mens paragraf 52 drejer sig om, at den unge mand skal modtage særlig støtte fra kommunen.

Dommen har tilsyneladende ikke haft en stor afskrækkende effekt i det belastede kvarter Ringparken. I nat blev endnu en bil genstand for ildspåsættelse. Politiet vurderer, at det med al sandsynlighed var en hævnaktion for en anholdelse i kvarteret tidligere. Det skriver P4 Nordvestsjælland i dag.

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App