11 års fængsel til mor for drab på datter

En 64-årig kvinde er onsdag blevet idømt 11 års ubetinget fængsel for at dræbe sin handicappede datter med kniv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag er en 64-årig kvinde fra Skælskør idømt 11 års fængsel i Retten ved Næstved for at have dræbt sin handicappede datter.

Den 20. januar 2014 blev politiet kaldt ud til et hus i Skælskør, hvor anmeldelsen lød på et muligt drab. Da betjentene gik ind i det gule murstenshus, fandt de en 43-årig kvinde, der var blevet dræbt med en kniv.

12 dage inden havde kvindens mor skåret hende dybt i håndledet med en kniv. Moderen har tidligere i retten forklaret, at hun fik et blackout, hvor hun tænkte, at hverken hende eller datteren var tjent med at leve længere.

Frustreret over kommunen

Den 64-årige har også forklaret, at hun stak datteren med en kniv, fordi hun var frustreret over, at Slagelse Kommune ikke gav datteren den hjælp, hun havde brug for.

Moderen havde primært selv stået for pasningen af sin handicappede datter. I dagtimerne fik datteren hjælp på en institution, og det var ifølge den 64-årige flytningen til et nyt og ringere behandlingssted, der havde forværret situationen i hjemmet.

Retten har lagt til grund for den lange fængselsstraf, at datteren var i en hjælpeløs situaion og ikke kunne sætte sig til modværge. Udover fængselsstraffen mister den 64-årige også retten til forsikringssummer og andre ydelser efter datterens død. Hun ankede dommen på stedet.