100 procent i arbejde efter jobrotation

Slagelse Kommune har stor succes med at få ledige i job efter at have været i jobrotation. Lige nu er succesraten 100 procent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har vist sig at være en god ide at jobrotere i Slagelse. Her har et netop afsluttet projekt sørget for, at 20 ud af 20 deltagere fik noget at lave efter forløbet. 17 af deltagerne fik et ordinært job efter rotationen, mens 3 gik i gang med en uddannelse, lyder det i en pressemeddelelse fra Slagelse Kommune.

100 medarbejdere fra Slagelse Kommunes hjemmepleje har de seneste 6 måneder været på kursus i kommunikation og sundhed, og imens har 20 ledige, nyuddannede social- og sundhedshjælpere varetaget deres arbejde.

Projektet skal føres videre

Selv om alle involverede medarbejdere nu er færdige med kurserne og projektet er afsluttet, er der ingen tvivl om, at succesen vil blive videreført på andre områder.

- Selvom 20 ledige ikke nødvendigvis lyder af meget i disse tider, er det et rigtigt godt afsæt for vores indsats, og godt for den kommunale økonomi. Ud over, at vi jo selvfølgeligt sparer på udgifterne til offentlig forsørgelse, betyder det jo også, at disse 20 nu kan forsørge sig selv, og derved bidrage aktivt i kommunen, forklarer arbejdsmarkedschef i Slagelse Kommune Torben Bahn Petersen, der er glad på SOSU-hjælpernes vegne.

Jobrotation godt til nyuddannede

Der er rigtig god grund til, at Jobcenter Slagelse især vælger at benytte jobrotation overfor nyuddannede SOSU-hjælpere. For tiden havner mange af de nyuddannede SOSU-hjælpere i ledighed efter deres uddannelse, forklarer virksomhedskonsulent i Jobcenter Slagelse, Ali Yavuz.

- Hvis man starter sin karriere med ledighed, så risikerer man at gå i stå. Hér giver jobrotationsordningen især rigtig god mening for de ledige, og det kan vi nu dokumentere med vellykkede jobrotationsforløb. Og det gælder ikke kun SOSU-området. Så jobrotation fortsætter vi helt sikkert til at arbejde med overfor andre virksomheder i kommunen, både private og offentlige, udtaler Ali Yavuz.

I Jobcenter Slagelse arbejder de ansatte allerede nu på nye jobrotationsprojekter - blandt andet med COOP og Arla Foods, hvor kommunen håber på lige så gode resultater som i hjemmeplejen.