Zoo og Safari

Mads Gudiksen besøger nogle af regionens zoo og dyreparker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Her er vi med til det både spændende, interessante og krævende arbejde med de eksotiske dyr, som man ellers sjældent får et indblik i. Og Mads giver gerne en hånd med, når girafungen skal fodres, zebramangusterne skal ringmærkes eller nye krokodiller skal hentes i lufthavnen.

Med i programrækken er:

Guldborgsund Zoo & botanisk have

Guldborgsund Zoo har åbent året rundt. Her kan du møde både eksotiske dyr som tigre, varaner, aber og papegøjer, men også dyr fra mere nordlige breddegrader som for eksempel rensdyr, får og påfugle. - www.guldborgsundzoo.dk

Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark er lukket for almindelige besøgende i vintermånederne, hvor de fleste dyr kommer på stald. Men parken åbner igen den 28. April, hvor man vil kunne opleve tigre, giraffer, næsehorn, antiloper, kænguruer og mange andre spændende dyr boltre sig på de store udendørs arealer. - www.knuthenborg.dk

Odsherreds Zoo

Odsherreds Zoo har åbent fra april til oktober. Odsherred Zoo er især kendt for sine mange små abearter, men her er også eksotiske fugle, kameler, kænguruer og præriehunde. Og for børnene massere af oplevelser med geder, kaniner og dådyr. - www.odsherreds-zoo.dk

Krokodille Zoo

På Krokodille Zoo kan man fra februar til november forundres og glædes over krokodiller, skildpadder, krybdyr, slanger og papegøjer. Krokodillen levede på jorden allerede for 200 millioner år siden side om side med dinosaurerne. Den er måske udviklingens allersejeste overlever med de utroligste evner til at tilpasse sig ekstreme livsbetingelser. - www.krokodillezoo.dk

Program 1 - Ulvefodring - Knuthenborg Safaripark

"Knuthenborgs hvide ulve skal aktiveres for at holde dyrenes instinkter igang. Mads Gudiksen er med til en vild jagt gennem skoven på ladet af en firehjulstrækker med hele ulveflokken efter sig. Ulvene jagter en okseskind bundet fast til bilen. Og belønningen er et helt gedekid til de sultne ulve."

Program 2 - Zebramanguster chipmærkes- Guldborgsund Zoo

"Zebramangusterne i Guldborgsund Zoo ser søde ud, men de kan blive enormt hidsige. De små mink-lignende dyr skal chipmærkes af den lokale dyrlæge, men først skal de fanges. Med et net i hånden hjælper Mads Gudiksen til, men det er ikke let og heller ikke helt ufarligt."

Program 3 - Nye krokodiller - Krokodille Zoo

"Krokodille Zoo på Falster skal have to nye krokodilleunger fra en sydspansk zoologisk have. Men hvordan har de klaret den lange flyvetur? Mads Gudiksen tager med til Kastrup lufthavn for at hente krokodillerne, der tilsyneladende har haft det alt for koldt, og derfor hurtigt må køres hjem til det varme vand i Krokodille Zoo."

Program 4 - Giraf får sutteflaske - Knuthenborg Safaripark

"I Knuthenborg Safaripark er blevet født en girafunge. Men det blev en dramatisk fødsel, og moderen ville ikke kendes ved sin unge. Derfor må Mads Gudiksen hjælpe til med håndfodring fra sutteflaske af den nervøse, men også meget sultne girafunge".

Program 5 - Påfugle ringmærkes - Guldborgsund Zoo

"Ikke alle dyr er lige eksotiske i Guldborgsund Zoo i Nykøbing Falster. Men det gør dem ikke nemmere at have med at gøre. Påfuglene færdes frit i parken, og det gør dem svære at fange, når de skal ringmærkes. Sammen med dyrepasserne omringer Mads Gudiksen flokken og svinger nettet for at indfange dem een efter een. Men ikke alt går, som planlagt".