Zenia Stampe når millioner på facebook

Den radikale Zenia Stampes opslag om hærværk på den muslimske gravplads i Brøndby er nået ud til næsten tre millioner brugere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I DAG ER VI ALLE DANSKE MUSLIMER

Jeg vågner op til den rædselsfulde nyhed om, at den muslimske gravplads i Brøndby i nat har været udsat for et af de til dato voldsomste angreb mod danske muslimer. Op mod 100 grave er blevet raseret, gravsten er blevet ødelagt og smidt rundt på gravpladsen (…).

Sådan lyder en del af et opslag på den sjællandske folketingspolitiker Zenia Stampes facebookprofil, som nu er nået ud til godt tre millioner mennesker. Det skriver Berlingske.

-  Jeg havde aldrig regnet med, at mit opslag ville nå ud til så mange mennesker. Jeg skrev det, fordi budskabet var vigtigt for mig at komme ud med, og at det så når ud til så mange mennesker, det er jo helt utroligt, siger Zenia Stampe (Rad. V.) til TV ØST.

Ekspert: Zenia taler til følelser

Zenia Stampe lagde opslaget ud lørdag morgen, og siden da er opslaget nået ud til 2,8 millioner brugere. Derudover har 41.000 syntes godt om opslaget, mens 23.000 har delt opslaget.

Opslagets store succes skyldes, at Zenia Stampe taler til følelserne. Det mener hvert fald Mads Christensen, der til daglig holder kurser og oplæg om sociale medier.

- Hendes opslag kommer langt, fordi det vækker noget i folk. Zenia Stampe taler i opslaget til følelserne, og det lykkes for hende at få folk til at reagere på opslaget i stedet for blot at trykke videre, siger Mads Christensen til TV ØST.