Weekendvejret: Søndag bliver op til 16 grader

Fredag bliver med kraftig og kølig vind, men søndag bliver med lune temperaturer og kan blive ugens varmeste dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den lidt triste prognose for fredag lyder på en kraftig og kølig vind fra øst og sydøst og fem til 10 grader.

Til gengæld bliver det varmere i weekenden, og søndag kan temperaturen komme helt op på 16 grader, lyder det fra DMI. Men først skal fredagens blæsende vejr dog overstås.

- Med en jævn til hård vind vil det føles køligere, selvom solen skinner, siger DMI's meteorolog, Thyge Rasmussen.

Natten til lørdag vil den sydvestlige del af landet kunne opleve fænomenet blodregn, hvilket er regn, der indeholder rødt sand fra Sahara-ørkenen. Om formiddagen kan der fortsat komme dråber i den nordøstlige del af landet.

- Det bliver lidt smådrypperi i de nordlige og østlige egne i morgen formiddag, men efterhånden som dagen skrider frem, så bliver det tørvejr i hele landet, siger meteorologen.

- Når regnen er overstået, så er vinden gået over i en sydvestlig retning. Og så er det en lunere luft, der er over os, siger han og forklarer, at det er en kølig sydøstenvind, der afløses af en lun sydvestenvind.

Det betyder, at der lørdag eftermiddag kan komme op til 12 og 13 grader i den sydvestlige del af landet - og på trods af forholdsvist mange skyer, vil det føles en del lunere lørdag i forhold til dagen før.

Søndag bliver weekendens varmeste dag

- Vi kan måske komme op på en 15-16 grader, og det er stadig med en svag vind fra sydvest.

- Der kommer nogle skyer, men det gør vel ikke så meget, hvis bare det er lunt i vejret. Så vi har en pæn søndag at se frem til, siger Thyge Rasmussen.

Meteorologen kommer dog med et forbehold, for det kan tyde på, at der kommer noget regn søndag aften, så det er altså ikke hele dagen, at det holder tørt.

/ritzau/