¨

Virksomheder: Vi har praktikpladserne

Foto: TV ØST

Fire ud af ti danske virksomheder mangler praktikanter: De unge mangler kvalifikationer og vil ikke flytte.

Samtidig med at 9400 unge på erhvervsuddannelser mangler praktikplads, har fire ud af ti danske virksomheder problemer med at finde en praktikant, skriver Politiken onsdag.

En undersøgelse, som Dansk Industri (DI) har lavet blandt 900 virksomheder, peger på to forklaringer: Eleverne er ikke kvalificerede nok, og de vil nødig flytte for at få en praktikplads.

Det er et problem, at eleverne på erhvervsuddannelserne er for dårlige til at læse og skrive, siger chefkonsulent i Dansk Industri Claus Rosenkrands Olsen.

- Hvis de unge er motiverede, kan virksomhederne lære dem det nødvendige. Men de kan ikke lære dem at læse og skrive.

- Derfor skal unge rustes bedre, før de går i gang med en erhvervsuddannelse, siger han til Politiken og peger desuden på, at de unge ifølge loven skal være klar til at flytte for at finde en praktikplads.

Det billede genkender uddannelsesleder på Grundfos Finn Brøndum. Virksomheden er placeret i Bjerringbro, og ansøgernes vilje til at flytte sig er begrænset.

- Bjerringbro er sateme ude på landet set fra Aarhus, siger Finn Brøndum til Politiken.

Christian Treholt, der er formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation, er ikke enig i, at ansøgerne er ukvalificerede.

- Eleverne skal lære noget i virksomhederne, som også har ansvaret for, at de kan fungere på en arbejdsplads, siger Treholt til Politiken. Han mener ikke, at man kan forlange af en 16-årig københavner, at han flytter til Lolland for at få en praktikplads.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) er på vej med en reform af erhvervsuddannelserne.

- DI peger på store udfordringer. Derfor vil vi have et fagligt løft i folkeskolen i dansk og matematik. Det skal blive bedre - også i forhold til virksomhederne, siger hun til Politiken.

/ritzau/

Mangler du en praktikplads:
www.findpraktikplads.dk
www.praktik.dk

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App