Vinterens koldeste nat er i vente

Sneen fyger fortsat, og danskerne går vinterens måske koldeste nætter i møde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele landet er i øjeblikket dækket af sne, og danskerne må ruste sig på mere kulde, mere sne og mere blæst. Torsdag får vi noget, der ligner en snestorm.

Det var ellers ikke de helt store mængder sne, der faldt natten til mandag. Men blæsten får den til at fyge, og det giver store problemer i trafikken de fleste steder i landet.

Og natten til tirsdag bliver kold som en fryser med temperaturer helt ned til omkring 10 graders frost i det indre Jylland.

- Det bliver virkelig koldt og kan godt blive vinterens koldeste nat, vi får her, siger meteorolog Andreas Nyholm på TV2 Vejret.

Hidtil har dagene ikke alene været kolde, men også ret grå. Tirsdag vil det fortsat sne og være koldt, men der vil også komme en del sol, lover meteorologerne.

Temperaturerne holder sig fortsat omkring to-tre graders frost som det højeste, lidt koldere i Midtjylland, og det er ifølge Andreas Nyholm ekstremt for november.

Onsdag er der chancer for lidt sol længst mod nord, men ellers snefyldt vejr i de sydlige halvdel med temperaturer under frysepunktet.

Natten til torsdag bliver det så igen rigtig, rigtig koldt. Helt ned til minus 12 grader. Op af dagen trækker det op til snestorm, hvor kulden kombineret med blæsten får det til at føles som minus 15-20 grader. Og trafikken vil igen få problemer på grund af snefygning.

- Et udbredt sneområder trækker op over Sjælland og Fyn. Det bliver ikke regulær snestorm, men noget, der ligner, med hård vind til kuling fra nordøst og udbredt snefald. Så torsdag er en dag, man skal holde øje med, siger Andreas Nyholm.

Hen mod weekenden vil der fortsat være dagfrost og kolde nætter, men vinden aftager markant, og sneen holder en pause. Der vil falde et par centimeter, især i Jylland.

/ritzau/