Vinden giver problemer på broerne

Trafikken på både Storebælt og Farøbroerne er påvirket af den stærke vind. DMI advarer samtidig om meget farligt vejr onsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Høje og lette køretøjer frarådes venligt, men bestemt, at køre over både Storebæltsbroen og Farøbroerne onsdag morgen, hvor et kraftigt blæsevejr har ramt regionen.

Og på Storebælt er hastigheden samtidig blevet nedsat til 50 kilometer i timen.

Det oplyser vagtchef Bo Georg Petersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- De kraftige vindstød kan gøre det farligt at køre over broerne i vindfølsomme køretøjer, og trafikrestriktionerne er især udstedt af den grund, siger han. Onsdag morgen er der målt vindstød lige under orkanstyrke på tværs af broen,  og restriktionen ventes først ophævet klokken 15.00.

Der er ikke meldinger om nævneværdige stormskader fra regionen under blæsevejret, men enkelte færgeruter er påvirket af vejret. Blandt andet har Omø-færgen indstillet sejladsen indtil tidligst klokken 08.00.

DMI: Meget farligt vejr på vej

Både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi er meget opmærksomme på den forhøjede vandstand, der følger efter blæsevejret.

I begge politikredse er man klar til at oprette kommandostationer, for at koordinere indsatsen mod mulige oversvømmelser.

Den seneste prognose fra DMI advarer om meget farligt vejr i Kalundborg, Slagelse, Næstved, Vordingborg, Lolland, Guldborgsund, Faxe og Stevns kommuner.

DMI forventer at vandstanden stiger til 1,8 meter over dagligt vande.

 

Varsel fra DMI

 

Liveblog:

 

Beredskabet mod oversvømmelser

playliveblog