Venstre: En spændende rapport

Forebyggelseskommissionen har netop præsenteret sin rapport med forslag til forbedringer af folkesundheden. Venstres Sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, er glad for det udførte arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg ser en række gode ideer og holdningstiltag i rapporten, som kan hjælpe godt på vej mod en målrettet forebyggelsesindsats. I Venstre er vi helt på linje med kommissionens udtalelser og understregning af, at der er et klart personligt ansvar i forebyggelsen. At forebyggelsesindsatsen skal løftes bredt bl.a. i familierne, idrætsforeningerne, på uddannelsesinstitutionerne og i virksomhederne støtter vi klart op om, siger Birgitte Josefsen.

- Forebyggelseskommissionen peger på en række nye elementer, som vi i Venstre synes er meget spændende. Eksempelvis er det for os helt oplagt, at alle uddannelsesinstitutioner skal have en alkoholpolitik og at skolerne skal udarbejde deres alkoholpolitik i et tæt samarbejde med forældrene. Mere fysisk aktivitet for skolebørnene er et must, så også den del vil Venstre arbejde konstruktivt med fremover.

- At rygning er den store dræber ved vi vel alle efterhånden. Jeg synes derfor det kunne være oplagt, at afprøve kommissionens forslag om billedadvarsel på cigaretpakker. Til gengæld er vi i Venstre ikke tilhængere af øgede afgifter på tobak. Al erfaring viser nemlig, at danskerne blot vil købe tobakken i udlandet og det fremmer jo ikke folkesundheden, siger Birgitte Josefsen.