¨

Venstre: En spændende rapport

Forebyggelseskommissionen har netop præsenteret sin rapport med forslag til forbedringer af folkesundheden. Venstres Sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, er glad for det udførte arbejde.

- Jeg ser en række gode ideer og holdningstiltag i rapporten, som kan hjælpe godt på vej mod en målrettet forebyggelsesindsats. I Venstre er vi helt på linje med kommissionens udtalelser og understregning af, at der er et klart personligt ansvar i forebyggelsen. At forebyggelsesindsatsen skal løftes bredt bl.a. i familierne, idrætsforeningerne, på uddannelsesinstitutionerne og i virksomhederne støtter vi klart op om, siger Birgitte Josefsen.

- Forebyggelseskommissionen peger på en række nye elementer, som vi i Venstre synes er meget spændende. Eksempelvis er det for os helt oplagt, at alle uddannelsesinstitutioner skal have en alkoholpolitik og at skolerne skal udarbejde deres alkoholpolitik i et tæt samarbejde med forældrene. Mere fysisk aktivitet for skolebørnene er et must, så også den del vil Venstre arbejde konstruktivt med fremover.

- At rygning er den store dræber ved vi vel alle efterhånden. Jeg synes derfor det kunne være oplagt, at afprøve kommissionens forslag om billedadvarsel på cigaretpakker. Til gengæld er vi i Venstre ikke tilhængere af øgede afgifter på tobak. Al erfaring viser nemlig, at danskerne blot vil købe tobakken i udlandet og det fremmer jo ikke folkesundheden, siger Birgitte Josefsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App