¨

Vemmedrup er største DF-valgsted i Sjællands Storkreds

Foto: TV ØST

Fordelt ud på de enkelte valgsteder i Sjællands Storkreds, er Vemmedrup ved Køge det valgsted, der har givet Dansk Folkeparti flest stemmer. Se listen her:

TV ØST har gennemgået alle valgstederne i Sjællands Storkreds for at finde ud af, hvor Dansk Folkeparti fik flest stemmer.

Gennemgangen viser, at valgsteder i Køge, Kalundborg og Guldborgsund går ind på top tre.

Her fik DF flest stemmer:

Vemmedrup, Køge-kredsen: 39,4 procent 

Reersø, Kalundborg-kredsen: 38,7 procent

Gedser, Guldborgsund-kredsen: 37,6 procent

Læs også: Dansk Folkeparti vinder i fem af storkredsens kredse  

Forsker i politiske partier, Flemming Juul Christensen fra RUC vil ikke kloge sig præcist på, hvorfor det lige præcis er de tre valgsteder, der har fået flest DF-stemmer i Sjællands Storkreds, men han ved, hvad der generelt kendetegner dem, der stemmer på partiet:

- Det, der er det største fællestræk ved Dansk Folkepartis vælgere, er, at de har kortere uddannelser end befolkningen som helhed. Desuden er det i de egne, der er ramt af faldende huspriser, og hvor globaliseringens konsekvenser har været negative, at man må forvente, at DF har flest vælgere, fortæller han.

Forskeren vurderer, at dette folketingsvalg har et element af jordskredsvalg over sig, fordi Dansk Folkeparti er gået så meget frem og et klassisk parti, som Venstre er gået så meget tilbage på landsplan.

Fredag morgen fik TV ØST dette interview med René Christensen fra Dansk Folkeparti, valgt ind i Guldborgsundkredsen:

01:18 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App