Vejret sidste hele januar-uge: Mildt vejr og byger

Den kommende uge starter koldt, men byder senere på mildt vejr. Med der kommer dog muligvis også byger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den kommende uges vejr bliver en pose blandede bolsjer rent vejrmæssigt.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Martin Lindberg.

- I dag kommer der lidt sne fra morgenen. Det falder ikke i hele landet, men i den sydvestlige del af landet - Jylland og Fyn. Det ser ud som om, det holder tørt på Sjælland, siger meteorologen.

Skyet og koldt

Mandag aften kan der stadig falde sne hist og her i den vestlige del af landet. Tirsdag starter med delvist klart vejr i den østlige del af Danmark.

- Ellers bliver det skyet og ret koldt vejr. Temperaturerne kommer til at ligge mellem frysepunktet og tre frostgrader. Men temperaturen stiger lidt, og vi får skyet vejr. Det holder mest tørt, siger Martin Lindberg.

Natten til onsdag vil det komme til at regne og det betyder også, at luften bliver lidt mildere. I løbet af onsdag kan temperaturen komme helt op mellem otte og ti grader.

- Det bliver rigtig mildt. Lokalt kan det blive ti grader i den sydlige del af landet. Det bliver skyet og måske lidt finregn. Om aftenen kan der komme et regnvejr fra vest. Men det er usædvanligt mildt med op til ti grader, lyder det.

Klarer op i weekenden

Torsdag starter også med regn i den sydøstlige del af landet. Men fra nordvest klarer det op, selv om der kommer enkelte byger. Temperaturerne får et nøk nedad og ligger mellem fire og syv grader.

Fredag bliver i samme stil. Det bliver mest skyet, og der vil falde enkelte byger med regn.

Men så klarer det op i takt med, at mange begynder at gå på weekend.

- Det vil blive mellem tre og syv grader i løbet af fredag, siger Martin Lindberg.

/ritzau/