¨

Varm sommer giver grøntsagsboom i drivhusene

Foto: TV ØST

Sommerens høje temperaturer har fået grøntsagerne til at gå amok i drivhusene. Flere steder er de større, der er flere af dem, og de er kommet tidligt.

Ekstra lange agurker og meloner en masse. Det er nogle af sommerens resultater fra høsten i drivhuset. Det varme vejr har fået afgrøderne til at skynde sig, og det har givet både flere og større grøntsager tidligere end ellers.

- For 3. år i træk dyrker vi meloner i vores drivhus. I år er de gået helt amok, og indtil videre er vi oppe på 17 styk, skriver Ghita Mikkelsen fra Prsætø i en mail til TV2 ØST.

Kæmpe agurker

I sidste uge kunne vi fortælle om Lars Nielsen fra Korsør, der i år har fået udsædvanligt større skoleagurker i sit drivhus. Høsten i år har givet 30 centimeter lange agurker, hvilket er 3 gange længden af, hvad de plejer at være.

På markerne melder landmændene også om rekordhøster, hvad angår det tidlige tidspunkt for at få halmen i hus, og Erik Andersen, der er haveekspert på TV2 ØST-programmet Ud i haven bekræfter, at der er tale om en særlig sommer.

Størrelse afhænger af pasning

Han siger, at afgrøderne er blevet modnet tidligere i år, men det er dog svært at sige noget generelt om, at de forskellige grøntsager i år skulle være særligt store.

- Det kræver selvfølgelig, at de er blevet passet godt med vand og gødning, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App