Varm sommer giver grøntsagsboom i drivhusene

Sommerens høje temperaturer har fået grøntsagerne til at gå amok i drivhusene. Flere steder er de større, der er flere af dem, og de er kommet tidligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ekstra lange agurker og meloner en masse. Det er nogle af sommerens resultater fra høsten i drivhuset. Det varme vejr har fået afgrøderne til at skynde sig, og det har givet både flere og større grøntsager tidligere end ellers.

- For 3. år i træk dyrker vi meloner i vores drivhus. I år er de gået helt amok, og indtil videre er vi oppe på 17 styk, skriver Ghita Mikkelsen fra Prsætø i en mail til TV2 ØST.

Kæmpe agurker

I sidste uge kunne vi fortælle om Lars Nielsen fra Korsør, der i år har fået udsædvanligt større skoleagurker i sit drivhus. Høsten i år har givet 30 centimeter lange agurker, hvilket er 3 gange længden af, hvad de plejer at være.

På markerne melder landmændene også om rekordhøster, hvad angår det tidlige tidspunkt for at få halmen i hus, og Erik Andersen, der er haveekspert på TV2 ØST-programmet Ud i haven bekræfter, at der er tale om en særlig sommer.

Størrelse afhænger af pasning

Han siger, at afgrøderne er blevet modnet tidligere i år, men det er dog svært at sige noget generelt om, at de forskellige grøntsager i år skulle være særligt store.

- Det kræver selvfølgelig, at de er blevet passet godt med vand og gødning, siger han.