¨

Valg i vente

Foto: TV ØST

Rygter, gisninger eller håb. Såden er symptomerne. Politikerne er ramt af en epidemi. Sygdommen hedder VALGFEBER.

Fredagens forlig har for alvor banet vej for et hurtigt forårsvalg. Kandidaterne har aldrig været mere klar, og efter regeringens forlig med De Radikale og Dansk Folkeparti venter et valg sandsynligvis lige rundt om hjørnet, vurderer politisk kommentator Kaare R. Skou.

- Det er meget sandsynlig, at statsministeren udskriver valg på tirsdag eller en af de første dage i næste uge, så vi skal til stemmeurnerne den 7. juni. Han kan ikke trække den meget længere af hensyn til folks sommerferie.

Kaare R. Skou peger på den 21. Juni som absolut sidste chance før sommerferien. Men vælgerne ser ud til at have taget godt imod den tilbagetrækningsreform, regeringen I fredags lagde frem sammen med Dansk Folkeparti og De Radikale. Og hvis det skal udnyttes, er det ikke meget betænkningstid.

- Han kan ikke regne med, at den opbakning vil holde, hvis han bliver siddende. Og hvis han bliver siddende sommeren over, kan han let gå hen og blive beskyldt for taburetklæberi, siger Kaare R. Skou

Uanset hvornår valget bliver udskrevet, er der altid 20 dage fra, statsministeren trykker på knappen, til at krydset skal sættes.

01:40 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App