Vær med i TV2 ØSTs nye quiz

TV2 ØST leder efter historieinteresserede seere, der har lyst til at dyste i vores kommende quiz Duellen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er du god til historie og har du lyst til at være med i et helt nyt quiz-program på TV2 Øst?

Kåre Johannesen leder slagets gang i den nye regionale  quiz 'Duellen'. Vi optager i dagene den 25.-28. marts på Middelaldercenteret, og du  skal således kunne komme til Middelaldercentret i Nykøbing Falster i disse dage

For at komme i betragtning skal du svare på spørgsmål som de nedenstående  (I programmet forudsættes paratviden hvor du jo ikke har mulighed for at  slå dine svar  op nogen steder!)

  • Ifølge en gammel myte blev Sjælland skabt, da en af de mindre kendte gudinder pløjede den svenske sø Mälaren op, og trak al jorden vestpå - hvor den blev til Sjælland. I København står et berømt springvand, der forestiller gudinden. Hvad hedder hun?
  • 19. juni 1659 røg en kanonkugle gennem taget på St. Nikolaj Kirke i Nakskov. Kuglen ligger stadig i kirken - men hvilken konge anførte den hær, der affyrede kanonen? Vi skal have navn, nummer & nationalitet!
  • Verdenshistoriens første landsætning af soldater med faldskærm i en krigssituation fandt sted i Danmark. Hvor - og hvornår?

Skriv svarene til de ovenstående spørgsmål, dit navn og  telefonnummer og et par linier om dig selv   og send det til til duellen@tv2east.dk