Usikre udsigter for University College sjælland

Uddannelses- og Forskningsminister Esben Lunde Larsen kan ikke give garanti for, at der ikke vil blive lukket uddannelsestilbud på Sjælland. Det ærgrer Rektor for University College Sjælland, Camilla Wang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Landets professionsskoler er blevet pålagt, at de inden for de næste fire år skal skære to procent af budgettet årligt. Det frygter rektor på University College Sjælland kan betyde, at de må være nødsaget til at lukke afdelinger.

- Hvis de varslede besparelser bliver en realitet, så er der ingen tvivl om, at vi bliver nødt til at lukke nogle af vores uddannelser, slår Camilla Wang, Rektor ved UCS fast.

Behov for uddannelsestilbud i yderområder

University College Sjælland (UCS) har ti forskellige professionsuddannelser, som er fordelt i byerne Roskilde, Sorø, Slagelse, Næstved, Vordingborg og Nykøbing F. Rektor Camilla Wang frygter, at det kan få store konsekvenser for unge i yderområderne, hvis uddannelsestilbuddene lukkes i f.eks. Nykøbing-Falster.

- Jeg frygter meget, at der er en hel del unge dernede, der ikke får taget en uddannelse, hvis vi bliver nødt til at lukke. Man skal ikke opholde sig i Region Sjælland længe, før man opdager, hvor stort behov der er for uddannelser i området, lyder det fra Camilla Wang.

Ingen garanti fra ministeren

Uddannelses- og Forskningsminister Esben Lunde Larsen var ellers i går kaldt i samråd af udvalget for Landdistrikter og Øer. Her blev det netop drøftet, hvad ministerens spareplan kan få af konsekvenser for de mindre befolkede områder. Ministeren gjorde det tydeligt, at det ikke er regeringens intension, at der skal lukkes uddannelsestilbud. Men han kunne heller ikke give garanti for, at det kan blive nødvendigt at lukke uddannelsestilbud i tyndt befolkede områder.