¨

University College Sjælland må afvise ansøgere

Foto: TV ØST

Et boom i antallet af ansøgere til uddannelserne på University College Sjælland betyder, at institutionen er nødt til at afvise mange af ansøgerne. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Det vælter ind med ansøgere til uddannelserne på University College Sjælland (UCSJ). Faktisk så mange, at man vil blive nødt til at afvise ansøgere på fire af de store uddannelser - heriblandt uddannelsen til pædagog. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Der er så mange, at vi ikke har plads til alle. Sidste år blev vi nødt til at afvise ansøgere til uddannelserne til socialrådgivere og fysioterapeuter. Det kommer vi også til i år, men derudover må vi afvise ansøgere til sygeplejerskeuddannelsen og pædagoguddannelsen. De må så komme på en venteliste, fortæller Ulla Koch, rektor for UCSJ, til DAGBLADET Roskilde.

Hun kan endnu ikke sige, hvordan det kommer til at se ud for ergoterapeuterne, bioanalytikerne og lærerne, for der er først sidste frist for ansøgning til studierne i dag, tirsdag. Opgørelserne ind til tirsdag morgen viser dog, at der er mere end 6000 ansøgere - fra både kvote 1 og kvote 2 - der har ønsket at uddanne sig på UCSJ. Heraf har 2400 UCSJ som førsteprioritet.

- Ansøgertallet er langt over sidste år. Der så vi en stigning på over 20 procent, og det ser ud til, at det stiger med yderligere 20 procent i år, siger Ulla Koch til DAGBLADET Roskilde.

Også i 2009 oplevede UCSJ en stigning på 20 procent, så altså tre år med stigende interesse. Det er dog også kommet efter nogle år, hvor det har set mindre godt ud.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App