¨

Unge bliver snydt for sygedagpenge

Foto: TV ØST

Jobpatruljen gør status: Der er ingen store fremskridt at spore, når det gælder unges ferie- og fritidsjob.

Unge arbejder flere timer, end de må, uden at holde de pauser, de har ret til, og arbejdsgiverne undlader i stor stil at udbetale sygedagpenge til de unge medarbejdere.

Sådan lyder meldingen fra Jobpatruljen, der har været rundt i sommerlandet og interviewet omkring 2500 unge lønmodtagere under 18 år og besøgt hen ved 10.000 firmaer, butikker og forretningen, skriver Politiken.

I 51 procent af de sager, Jobpatruljen har påtalt, blev de unge medarbejdere snydt for sygedagpenge. Samlet har Jobpatruljen i år fundet fejl i behandlingen af unge lønmodtagere i 40 procent af de firmaer, patruljen har besøgt, skriver Politiken.

- Der er desværre ikke de store fremskridt at spore, når det gælder unges sommerferie- og fritidsjob. Her er forholdene bare ikke i orden, siger central koordinator for fagbevægelsens jobpatrulje Kasper Tolstrup Andersen til Politiken.

Unge mellem 15 og 17 år må højest arbejde 40 timer om ugen - og det vel at mærke kun i de uger, hvor de ikke går i skole. Men det ved mange unge ikke, siger han.

- Det handler jo også om, at de unge ikke kender deres rettigheder. Det ser ud, som om nogle arbejdsgivere udnytter denne uvidenhed, måske også fordi pengene er små, og krisen kradser, lyder det fra Kasper Tolstrup Andersen.

Formanden for Horesta, der er hotel-, restaurant- og turisterhvervets brancheorganisation, Jens Zimmer Christensen, siger, at han ikke er bekendt med overtrædelser blandt sine medlemmer.

- Vi kan kun tage afstand fra de virksomheder, der behandler unge på denne måde, det er ikke i orden, og derfor kan vi kun være tilfredse med, at Jobpatruljen sætter fokus på problemet, der hvor det måtte være, siger Jens Zimmer Christensen til Politiken.

Jobpatruljen bliver drevet og finansieret af fagforbundene 3F og HK.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App