Ugen bliver varm - og grå

Der er lagt op til en varm uge. Mandagens kolde - og solskinsrige vejr afløses af varme og masser af skyer i løbet af ugen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmark vågner op til en hundekold mandag morgen, med sne flere steder.

Kulden er dog allerede så småt på retræte.  I løbet af dagen stiger temperaturen en smule, og det bliver faktisk en rigtig flot start på ugen. Måske bliver mandagen endda den flotteste solskinsdag i femdøgns-prognosen, lyder vurderingen fra DMI. Tirsdagen bliver også fin, lyder det.

- Ugen starter rigtigt flot ud med masser af sol. Men det bliver også en kold start på ugen. Temperaturerne kommer kun op mellem to og fem grader i løbet af eftermiddagen, siger Michael Skelbæk.

- Det bliver også nogle ganske kolde nætter med udbredt nattefrost med fem til syv graders nattefrost.

- Men så sker der er vejrskifte. Natten mellem tirsdag og onsdag presser varmen sig på. Resten af ugen går hen og bliver en blandet landhandel med perioder med pænt solskinsvejr, men så kommer der perioder med regn, fortæller DMI-meteorologen.

Blæst på vej

Generelt bliver det også mere blæsende hen mod slutningen af ugen.

Men vinden holder også temperaturerne oppe, og onsdag ser ud til at blive ugens varmeste dag, hvor vi kan komme helt op og runde 10 varmegrader i dagtimerne. Til gengæld kommer der regn.

Torsdag bliver også blæsende, men bliver derudover ganske pæn med tørt vejr og en del sol i store dele af landet. Fredag kan der komme regn igen, lyder det.

/ritzau/