Travlhed på skadestuerne

Mandagens storm har givet travlhed på regionens skadestuer. Også Falck er blevet bestormet af borgere i problemer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Personalet på regionens sygehuse har haft nok at se til både mandag aften og tirsdag morgen. Selv om politiet rådede alle til at blive indendøre, mens mandagens storm var på sit højeste, er der alligevel en del, som er kommet til skade.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ringet rundt til kredsens skadestuer, og her var meldingen tidligt tirsdag, at 22 personer i alt var kommet til skade som følge af stormen. På Nykøbing Falster Sygehus kom der eksempelvis 8 personer ind med skader efter stormen. Den mest alvorlige var et hoftebrud.

Travl aften og morgen

Lise Westengaard, der er journalist og en del af pressesstaben i Region Sjælland, siger til TV2 ØST, at mange er blevet inde i gårsdagens uvejr og i stedet har ventet til tirsdag med at tage på sygehuset. Der var dog travlhed både i aftes og i morges igen på Akutafdelingen i Holbæk.

I Holbæk er der i alt kommet 22 tilskadekomne ind, 6 er blevet indlagt, og så mistede en 56-årig mand fra Asnæs livet, da han kørte ind i et væltet træ i Gislinge klokken 6.35. I Slagelse og Roskilde har de modtaget omkring 25 patienter på grund af stormvejret - heraf 3 alvorligt tilskadekomne, og tirsdag er der dukket yderligere 5 personer op med skader efter stormen.

I Næstved har 5-10 personer været forbi Akutafdelingen mandag, 5 har været forbi i dag med mindre skader, og i Køge er der kommet 10 patienter ind.

Læger kunnet ikke nå frem

Derudover blev afdelingen i Holbæk ekstra presset af, at lægerne havde svært ved at nå frem på grund af massive forsinkelser og aflysninger i togtrafikken.

Også Falck har haft travlt. Ifølge Ritzau er der kommet i alt 1100 skadeanmeldelser ind fra uheldige borgere i hele landet.

Sådan fordeler anmeldelserne sig på regionerne:

  • Region Sjælland: 237
  • Region Nordjylland: 6
  • Region Midtjylland: 111
  • Region Syddanmark: 560
  • Region Hovedstaden: 212