¨

Træfældning i landets gamle skove møder stor kritik

- Vi har fået mange henvendelser både fra Jylland og Sjælland. Folk er virkelig vrede, siger Bo Normander, programleder i WWF Verdensnaturfonden for skov og biodiversitet. Foto: TV ØST

Det vækker kritik, at der i mange af landets store skove blive fældet træer, kort før at skovene kan fredes. Kritikken kommer især fra Sjælland.

Lyden af motorsave flænger for tiden skovens dybe, stille ro i Gribskov, Store Dyrehave og mange andre af landets statsskove.

Der fældes træer til tømmer og flis, og det har vakt vrede, for inden årets udgang skal Naturstyrelsen fremlægge forslag til, hvilke statsskove der i fremtiden skal være urørt skov.

Kritikerne har svært ved at se mening i at fælde store, gamle træer i områder, som måske skal udlægges til urørt skov, skriver Politiken lørdag.

Det er hul i hovedet at fælde, før udpegningen er sket

Bo Normander, programleder i WWF Verdensnaturfonden for skov og biodiversitet

Udpegningen af urørt skov sker som led i den naturpakke, Folketingets borgerlige partier vedtog 30. maj sidste år. Den vil omfatte 12 procent af statsskovene med hovedvægt på løvskov.

Vrede sjællændere

Debatten er livlig på Naturstyrelsens facebookside, og WWF Verdensnaturfonden har også fået mange henvendelser om træhugsten, siger Bo Normander, programleder i WWF Verdensnaturfonden for skov og biodiversitet.

- Vi har fået mange henvendelser både fra Jylland og Sjælland. Folk er virkelig vrede. Vi ønsker et stop for træhugst, indtil Naturstyrelsen har udpeget de skove, der skal udlægges som urørt skov. 

Læs også Dømt for at fælde naboens træer

- Det er hul i hovedet at fælde, før udpegningen er sket, siger Bo Normander.

Naturstyrelsen forklarer på Facebook, at den ikke fælder bøgetræer, der er over 200 år, mens egetræer skal være under 300 år.

Vicedirektør: Der er ikke til skade for urørte skove

De aldersgrænser er alt for høje, mener en række af kritikerne. Gamle træer har generelt større biologisk værdi end unge træer og er derfor oplagte at bevare i en skov, der i fremtiden skal være urørt skov.

Signe Nepper Larsen, vicedirektør i Naturstyrelsen, afviser, at den igangværende fældning er til skade for de kommende urørte skove.

Men hun forstår godt, at det kan virke underligt, at der bliver fældet træer i skov, som lige om lidt kan få status som "urørt".

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App