Tommy Kamp opgiver at blive Regionrådsrådsformand

Socialdemokraterne har søndag aften besluttet at udskifte deres spidskandidat til Regionsrådsvalget i november. På et ekstraordinært møde i Socialdemokraternes Regionsbestyrelse har Tommy Kamp angiveligt frivilligt valgt at trække sit kandidatur til posten som ny Regionrådsformand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Herunder ordlyden af den officielle pressemeddelelse fra Socialdemokraterne i Region Sjælland:

Tommy Kamp trækker sig som spidskandidat. En enig bestyrelse for Socialdemokratiet Region Sjælland instiller Steen Bach Nielsen som ny spidskandidat.

Den endelige beslutning tages på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 1. juli 2009.

Regionsformand Søren Grejsen udtaler i den forbindelse:

- Tommy Kamp har meddelt mig, at han ikke længere vil være Socialdemokraternes spidskandidat til det kommende regionsvalg. Årsagen er, at han mener, at hans personlige økonomiske problemer overskygger Socialdemokratiets politiske budskaber, og det vil han ikke længere udsætte partiet for.

Og fortsætter:

- Jeg beklager meget at Tommy er havnet i den situation, men har fuld respekt for at han sætter partiet før sig selv. Jeg håber at Tommy fortsat vil bidrage med sit store politiske engagement fra en anden plads. Jeg er glad for, at Vi hurtigt i enighed har kunnet pege på Steen Bach Nielsen som en kompetent spidskandidat, og jeg ser frem til, at vi med ham i spidsen kan få en socialdemokratisk regionsformand.

Tommy Kamp udtaler:

- Jeg er meget ked af, at mine personlige problemer vedr. afbetaling af gældspost har skadet Socialdemokratiet i Region Sjælland. Personlige problemer må ikke overskygge Socialdemokratiets muligheder for at vinde det kommende valg, og derfor har jeg også besluttet at bede om at træde tilbage som spidskandidat til det kommende regionsvalg.
Jeg vil fortsat arbejde for at sikre Socialdemokratiet et succesfuldt valg og er glad for, at vi har fundet en god og kvalificeret erstatning som kan være helt sikker på min uforbeholdne opbakning.
Jeg vil gerne takke alle dem som igennem hele forløbet har støttet mig i denne svære situation og en særlig tak skal lyde til Socialdemokratiets regionsbestyrelse og mine kolleger i regionsgruppen.
Jeg vil nu i samarbejde med min advokat få bragt mine personlige økonomiske forhold i orden.

Steen Bach Nielsen udtaler:

- Jeg vil gerne takke for den store opbakning, om end det er på en trist baggrund. Godkender repræsentantskabet regionsbestyrelsens indstilling vil jeg arbejde benhårdt for at sikre at Socialdemokratiet får et succesfuldt valg til november. Jeg vil også gerne sige tak til Tommy Kamp for hans store arbejde og ser frem til fortsat at have ham med på holdet.