Togaflysninger fortsætter fredag på grund af snevejr

Der har kørt færre tog mellem Næstved og Nykøbing Falster siden tirsdag. Det fortsætter fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af tog, der kører mellem Næstved og Nykøbing Falster, vil også fredag være halveret, så de kun kører en gang i timen.

Det oplyser DSB.

Tirsdag aften blev det meddelt, at antallet af tog ville være reduceret frem til onsdag klokken 18, men nu varer ændringerne frem til fredag.

Beslutningen er taget på baggrund af en vurdering fra Banedanmark, der har været i dialog med Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) om vejret, der har budt på snefygning. 

 
 
Foto: TV ØST

Det er i særdeleshed snefygning, som Banedanmark er bekymret for. Det gør, at sporskiftene fryser til.

- Derfor skal de håndteres manuelt. Folk skal med kost og skovl gøre dem rene, udtalte DSB's informationschef, Tony Bispeskov, til Ritzau.

Signalfejl har været den helt store synder

Der har over hele landet været forsinkelser i togtrafikken.

- Det har ikke været vintervejret, der har været den helt store synder. Der har været en signalfejl omkring Roskilde. Fejlen har Banedanmark fundet og fjernet. Det har givet nogle forsinkelser, udtalte Tony Bispeskov onsdag. 

Hvis man har været forsinket i mere end 30 minutter i forhold til den normale køreplan, kan man enten få en ny billet eller få en del af rejsen refunderet afhængigt af forsinkelsens længde, oplyser DSB.

DSB råder rejsende til at holde sig opdateret på Rejseplanen.

Regionaltog