Test: er du dansk nok?

To politikere har udfordret hinanden til at bestå indfødsretsprøven i dag. Mens vi venter på resultatet kan du prøve kræfter med spørgsmål fra prøven her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag udfordrede Mikkel Balle (R) i et læserbrev Dansk Folkepartis formand Steen Egede Jensen til, at de to sammen skal tage den prøve, som indvandrere skal bestå for at kunne opnå dansk statsborgerskab. Uden betænkningstid accepterede han udfordringen.

Mikkel Balle, der er formand for De Radikale i Odsherred, mener at testen er for svær:

- På den baggrund udfordrer jeg her i avisen Dansk Folkepartis formand i Odsherred til at tage testen sammen med mig og se, om vi begge kan bestå den prøve, som Dansk Folkeparti mener skal være afgørende for statsborgerskab, skrev Mikkel Balle i et læserbrev offentliggjort i Venstrebladet og på Nordvestnyt fredag.

Prøven skal tages på Venstrebladets kontor i Asnæs i dag. Mens vi venter på resultatet kan du selv prøve kræfter med prøven herunder. TV2 ØST har udvalgt 20 spørgsmål ud af de 200 mulige. Til indfødsretsprøven stilles der i alt 40 spørgsmål om danske samfundsforhold, dansk kultur og dansk historie. Ifølge den seneste stramning skal der nu svares rigtigt på 32 af de 40 i modsætning til tidligere 28 for at bestå.

Tag Indfødsretsprøven