TEMA: Vold i hjemmet

Hvert år udsættes mellem 30 og 40.000 kvinder for vold i hjemmet. TV2 ØST sætter fokus på problemet i en række indslag på TV og på denne temaside.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fortæl din historie:

Kontakt os, hvis du vil bidrage med din egen personlige historie:
Kontakt: Journalist Natasja Dybmose:
nady@tv2east.dk

Hvert år udsættes mellem 30 og 40.000 kvinder for vold i hjemmet. Det kan være mange forskellige typer for vold. Alt fra tilbageholdelse af husholdningspenge som straf til slag, tæv og dødstrusler.

Det er kriminelt at slå eller kvæste et andet menneske uanset om det sker på gaden eller hjemme bag den lukkede dør.

VIDEO: Børnene skal deles med voldelig eks-mand:

Kvinden i denne video blev overfaldet og forsøgt kvalt af sin mand, mens deres børn kiggede på. Nu skal hun udlevere børnene til samvær med ham.
Se video

VIDEO: Kun få kvinder melder voldelige partnere: 

I mere end 15 år har kvinden i denne video levet i et voldeligt ægteskab. Da hun besluttede sig for at gå, forsøgte hendes mand at slå hende ihjel.
Se video

VIDEO: Polititilhold holder ikke:

Samira vil gerne have et polititilhold mod sin voldelige ex-mand. Men selvom hun måske skulle få det, så er et polititilhold ikke altid så effektivt.
Se video

VIDEO: Kun få behandlingstilbud til voldelige mænd

Der mangler behandlingstilbud til mænd der slår deres koner. Der er omkring 28.000 voldelige mænd herhjemme og kun omkring 240 behandlingspladser.
Se video

- Vold i hjemmet er ikke et privat anliggende. Omgivelserne skal komme til undsætning og turde tro på, hvad de ser. Det kan være pædagogen i barnets børnehave, der spørger: Skal jeg hjælpe dig? Ved du at der findes krisecentre, som kan hjælpe akut? Mange af de kvinder som er udsat for vold, ved ikke at der findes krisecentre, siger Kirsten Hejnfelt, leder af Krisecentret i Ringsted.

Vold kan være mange ting:

Fysisk vold:
At blive slået, banket, skubbet til, smidt med eller udsat for vold med våben eller andre genstande

Psykisk vold:
At blive truet med vold eller se sine børn blive det. At blive råbt ad, kritiseret konstant, kontrolleret eller isoleret fra andre mennesker. Eller at blive nedgjort mens andre er til stede.

Seksuel tvang:
At blive tvunget til sex man ikke har lyst til eller ønsker.

Materiel vold:
At få sine ting ødelagt. Eller at blive straffet ved at mangle penge til mad og andre fornødenheder.
kilde: www.voldmodkvinder.dk

Der findes syv kvindekrisecentre i Region Sjælland:
http://www.lokk.dk/portal/KRISECENTRE%20MEDLEM%20AF%20LOKK
Du kan ringe til den akutte hotline på telefon 70 20 30 82.

TV2 ØST fortæller jævnligt om vold mod kvinder:

20. april 2009
Et voldsomt knivstikkeri fandt i går sted i Tureby ved Køge. En 37-årig kvinde blev stukket flere gange i halsen med en kniv. Gerningsmanden er hendes mand. Han er sigtet for drabsforsøg, og blev i dag fremstillet i grundlovsforhør

29. januar 2009
En kvinde fra Ringsted blev i går opsøgt af sin eksmand, som ellers har forbud mod at opsøge kvinden. Han slog hende flere gange og truede hende på livet med en økse. Det lykkedes kvinden at ringe 112. Manden blev anholdt og sigtet for trusler på livet, vold og overtrædelse af tilhold.

22. januar 2007
En 46-årig mand fra Haslev har fået forlænget et 5 måneders fængselsophold med yderligere 14 daqe. Han har overtrådt et politi-tilhold over for sin ex-kæreste og dennes NYE samlever i Maribo - angiveligt mellem halvtreds og tres gange. Enten via telefonopkald eller når han har været på udgang. Manden har tidligere truet ex-kærestens nye samlever med et jagtgevær.