TDC lukker hjemmesider

TDC lukker 67.000 private hjemmesider på grund af forældet teknik - kunderne er vrede

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forældet teknik gør, at TDC den 1. oktober lukker 67.000 private hjemmesider, hvoraf mange har eksisteret siden midten af 1990'erne. Kunderne tilbydes i stedet, at de kan lave en ny hjemmeside hos firmaet 123 hjemmeside, hvor TDC har forhandlet en aftale, så kunderne får det første år gratis. Derefter koster det 499 kroner om året, skriver it-avisen Version2 hos fagbladet Ingeniøren.

Lars Andersen, der i 15 år har haft en hjemmeside med tips og tricks til flash- og javascriptprogrammering liggende på TDC's sitecenter-løsning, er bestemt ikke tilfreds med det tilbud.

- Ud over det fuldstændigt uacceptable i, at de bare uden videre kan lukke folks hjemmeside, er det udtryk for en sjælden arrogance overfor tusinder af menneskers arbejde gennem mange år. Det er rent bondefangeri, siger Lars Andersen til Version2.

TDC forklarer, at produktet længe har været i "end-of-life"-status . Produktet kører på hardware og styresystemer fra slutningen af 90'erne, og det er uprøvet og yderst tvivlsomt, om det overhovedet er muligt at flytte over på en tidssvarende løsning, oplyser TDC.

- Det er selvfølgelig enormt beklageligt og bestemt ikke noget, vi gør for at genere kunderne, men allerede i dag risikerer vi at miste kundernes hjemmesider, hvis systemet går ned, så vi har været nødt til at træffe beslutning om at lukke løsningen, siger kommunikationsrådgiver Per M.E. Christiansen fra TDC til it-nyhedstjenesten.

/ritzau/