Tæsket i toget

En 42-årig mand blev overfaldet af seks unge, da han bad dem om at lukke et vindue i toget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 42-årige mand fra Rødovre var på vej i toget fra Næstved mod Haslev lørdag eftermiddag. Han bad en gruppe unge om at lukke et vindue i togen, men det nægtede de. Da han selv rejste sig og lukkede vinduet, blev han overfaldet.

Flere medpassagerer forsøgte at lægge sig imellem, men uden held. Den 42-årige flækkede begge øjebryn og fik skrammer i ansigtet ved overfaldet.

- Det er jo helt uacceptabelt, at man overfalder en mand, blot fordi han vil have lukket sit vindue i toget. Men vi ser desværre en tendens til, at man ikke som ung vil respektere, at nogle påpeger ordensregler generelt, og så reagerer de af og til sådan her, siger vagtchef Anders Mikkelsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Også togpersonalet har bemærket, at grupper af unge hurtigere tyr til vold

- Det oplever vi jo jævnligt, at lunten er meget kort hos visse unge mennesker. Det er er ikke noget nyt i hvert fald, fortæller Marianne Hyldtoft, der er sikkerhedsrepræsentant hos DSB.

Politiet anholdt efterfølgende seks unge mellem 14 og 25 år. De er nu alle løsladt igen, men to af dem er sigtet for vold.