Sygeplejersker noterer ikke overarbejde

Hver tredje sygeplejerske frygter en fyring så meget at overarbejde ikke registreres. Tendensen er stærkest på Sjælland og i Region Midtjylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver tredje sygeplejerske registrerer ikke altid overarbejde. De er bange for at blive fyret, lyder forklaringen.

En ekstra time eller to på arbejde bliver ikke altid skrevet ned som overarbejde på landets sygehuse. En ny undersøgelse viser, at en ud af tre sygeplejersker ikke registrerer deres overarbejde.

Undersøgelsen er lavet af Megafon for Dansk Sygeplejeråd. I undersøgelsen svarer 28,5 procent af de adspurgte sygeplejersker, at de undlader at registrere over- eller merarbejde mindst en gang om måneden. Tendensen er stærkest på Sjælland og i Region Midtjylland.

Det er blandt andet ønsket om at yde god omsorg for patienter, flovhed over ikke at nå at blive færdig i tide, usikkerhed om regler og frygt for fyring, der er årsag til det uregistrerede overarbejde, lyder det fra flere fællestillidsrepræsentanter til fagbladet Sygeplejersken.

På Køge Sygehus oplever fællestillidsrepræsentanten, at sygeplejerskerne ofte undlader at registrere deres overarbejde.

- De er bange for at blive uvenner med ledelsen og i sidste ende at blive fyret, fortæller Susann Carlsen, fællestillidsrepræsentant på Køge Sygehus, til bladet.

Formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, mener, at situationen er uholdbar.

- Det må ikke ende med, at sygeplejersker ude på de enkelte afdelinger skal føle sig presset til at tage overarbejde uden at registrere det, siger Grete Christensen