Sygehusplan: Hvad nu?

Beslutningen om, at det nye supersygehus skal ligge i Køge, sætter en ny proces i gang. Regeringens ekspertudvalg skal nu beslutte, om de kan give planen grønt lys.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Intet er i realiteten sikkert, før at regionens forslag får det blå stempel af regeringens ekspertudvalg – det såkaldte Erik Juhl-udvalg.  Dette udvalg skal også beslutte, hvor mange penge Region Sjælland får til at gennemføre de omfattende ændringer.

Regionen vil søge om 7 milliarder til projektet, men der regnes med, at Region Sjælland reelt vil få tildelt 4,5 til 5 milliarder - oven i den milliard de allerede har fået til blandt andet forbedringer af psykiatrien i Slagelse. I alt altså omkring seks milliarder. Og med det beløb kan projektet, der betyder nyt supersygehus i Køge, akutsygehuse i Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster og nærsygehuse i Næstved og Roskilde, også gennemføres.

Det er Regions Sjællands administration som i løbet af de næste par måneder vil skrive det samlede forslag, der ender på udvalgets bord. Udvalget vil så efter planen tage den endelige beslutning i løbet af efteråret.