Sundhedsstyrelsen sætter lokale læger under tilsyn

Flere lokale læger er sat på Sundhedsstyrelsens sorte liste. De har nemlig sjusket med deres lægearbejde, mener de.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I øjeblikket er omkring 50 læger og speciallæger på Sundhedsstyrelsens Tilsynsliste, hvor de er i skærpet tilsyn, eller har fået foretaget hel eller delvis indskrænkning af deres autorisation.

Det fortæller DR Sjælland.

Tallet af læger, der kommer i Sundhedsstyrelsen sorte bog, er stigende, fortæller chef for Tilsyn og Patientsikkerheds i styrelsen, Anne Mette Dons.

- Der er helt klart kommet flere læger på listen. Men jeg kan ikke sige, om det er fordi flere læger sjusker, eller om det er fordi vi har fået bedre muligheder for at komme efter dem, siger hun til DR Sjælland.

Kalundborglæge på listen

En af dem, der er kommet i Sundhedsstyrelsens "sorte bog",  er en 47-årig kvindelig læge fra Kalundborg, der ifølge Sundhedsstyrelsen har  udvist grov forsømmelse og skødesløshed, og hvor det konstateres, at hendes fremtidige faglige virke vil kunne udgøre en overhængende fare for patienternes sikkerhed.
 
Blandt andet blev et 2-årigt barn med tegn på lungebetændelse behandlet  med forkert antibiotisk medicin og i alt for store doser, og en ældre patient fik et  lægemiddel mod svamp, hvor behandlingen kunne være farlig for patienten.

Lægen har udskrevet store mængder metadon og morfin til en patient, selv om den lokale smerteklinik advarede om, at det ville medføre, at patienten blev kronisk misbruger.

I et andet tilfælde skrev lægen i forbindelse med fornyelse af en patients kørekort, at der ikke er noget til hinder for at der udstedes kørekort, selvom patienten fire måneder forinden havde fået amputeret højre ben, og at han dagligt indtager 17 forskellige slags medicin og ugentlig er i dialyse behandling.  

Har sygemeldt sig

Lægen har sygemeldt sig, og det betyder, at flere hundrede patienter i Kalundborg står uden læge, og det er et stort problem, siger formand for Praktiserende Lægers Organisation i Region Sjælland, Niels Ulrik Holm, der ikke vil gå ind i den konkrete sag, fordi den verserer i Region Sjælland.

Ifølge Sundhedsstyrelsens hjemmeside, så fik den 47-årige læge sin autorisation som læge i 1998 og tilladelse til selvstændig virke fem år senere. Sagen mod lægen har fået Sundhedsstyrelsen til at undersøge om den polsk fødte læges papirer er ægte. Og det er de ifølge de polske myndigheders oplysninger til Sundhedsstyrelsen, siger Anne Mette Dons.   

Arbejder under tilsyn

Alle de sundhedspersoner, der står på Sundhedsstyrelsen liste, er blevet vurderet af Sundhedsstyrelsen til at kunne fortsætte deres arbejde, men under skærpet tilsyn.

- Der er tale om sundhedspersoner, der har begået fejl, men som Sundhedsstyrelsen har tillid til kan ændre deres praksis, så fejlene ikke gentager sig, står der på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.


Nyhedsoverblik