Styr på sjællandske vinterveje

Snebyger og rimtåge har holdt gang i både sneplove og saltmaskiner på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indtil videre har vinteren her på Sjælland været  koldere end de seneste års meget milde vintre, men  den betegnes dog frem til årsskiftet stadig som en normal gennemsnitsvinter.  I perioden fra den 21. til den 25. november var der snebyger ind over Sjælland, og her var der  sneplove i gang. Der var indtil 1. januar ikke faldet sne på Lolland-Falster

Det har især været snebygerne i slutningen af november og rimtåge i ugerne omkring jul, der har krævet en stor indsats for at holde de de sjællandske  veje farbare. 19 gange har Vejdirektoratet saltet på alle statsveje på Sjælland, og 14 gange har der været enkelte saltbiler ude i området. Vejmyndighederne har indtil årsskiftet brugt knapt 2.400 tons salt på regionens veje.

På hjemmesiderne www.trafikken.dk og www.vintertrafik.dk er det muligt at følge den aktuelle situation på statsvejnettet og sammenligne vinterindsatsen i landets regioner. Siderne er altid opdaterede med seneste nyt, og er derfor en god kilde til informationer om trafikken i Danmark.