¨

Stormen rusker: Vandet stiger ved sommerhuse

Foto: TV ØST

Sommerhuse i både Karrebæksminde og ved Gavnø er truet af forhøjede vandstande. Beredskabsstyrelsen forsøger at stoppe vandet.

Stormen Egon er for alvor gået i land og med alle de kraftige vindstød på op til stormstyrke er vandet nogle steder i landsdelen begyndt at stige.

I Karrebæksminde melder Beredskabsstyrelsen om forhøjet vandstand ved Vesterhave og i indtil videre går det ud over tre sommerhusejere, som får vand indendørs.

- Vi skal ud og lægge sandsække og begynde at pumpe vand væk fra sommerhusene, fortæller sektionsleder i Beredskabsstyrelsen Sjælland, Morten Martinsen.

Vandet er også begyndt at stige i fjorden ved Gavnø på Fladsåvej ved Næstved og en sommerhusejer har fået udleveret sandsække. Også i Nakskov Fjord stiger vandet lige nu. 

Ifølge prognoserne skulle den forhøjede vandstand i Karrebæksminde toppe om et par timer og kun stige højst 10 cm yderligere og Morten Martinsen fortæller, at de på nuværende tidspunkt ikke er voldsomt bekymrede, men:

-  Man skal aldrig, sige aldrig og selvom vi ikke er kaldt ud til de store stormskader endnu, så fastholder vi det høje beredskab og er klar til at rykke ud, hvis der sker noget, siger sektionslederen.

Ifølge DMI skulle stormen toppe i styrke i løbet af lørdag aften.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App