¨

Stormen Dagmar gik mildt til værks over landsdelen

Foto: TV ØST

Politi og beredskab melder om en rolig aften og nat med storm over landsdelen. De er klar til at tage imod stormen Egon, som gør sit indtog lørdag.

Regionen slap let og godt fra stormen Dagmar, som ellers hang godt over os fredag. De forskellige myndigheder melder om en forholdsvis rolig aften og nat uden de større skader på trods af vindstød, der var helt oppe at runde stormstyrke.

- Det er gået godt, stormen har ikke voldt de store problemer, vi har fået meldinger om nogle væltede træer blandt andet i Sorø og på Lolland, men ellers ikke så meget mere end det, oplyser vagtchef Stefan Jensen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det samme billede tegner Midt – og Vestsjællands Politi.

- Udfordringerne har været minimale, der har kun været enkelte småting, fortæller vagtchef Allan Kronvold.

Stormen Dagmar gik for alvor i land over regionen fredag eftermiddag og flere færgeafgange blev aflyst blandt andet hos Scandlines mellem Gedser og Rostock samt Omø-færgen. Alligevel viste stormen sig nådig og hos Falck fortæller de, at fredagen bød på 15-20 opgaver, som har været ting, der har revet sig løse og et par nedfaldne tagsten.

Stormen Egon
Hos samtlige myndigheder er alt disponibelt mandskab dog fortsat parat til at rykke ud. Endnu en storm rammer nemlig landsdelen lørdag og ifølge DMI kan den blive værre og ikke mindst mere langvarig end Dagmar med masser af blæst og regn.

Hos Beredskabsstyrelsen er en forhøjet vandstand noget, de er meget opmærksomme på.

- Vi forventer ikke, stormen bliver det store problem, det er mere i forhold til hvis den byder på forhøjet vandstand, men vi har gjort klar oppe ved Isefjorden blandt andet med sandsække. Hvis stormen for eksempel skulle bryde nogle diger, er vi klar, melder 1. vagthavende, Michael Jensen.

Send os gerne dit billede af stormen Egon på redaktion@tveast.dk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App