Store sommerhus-dag i morgen

90.000 mennesker flytter lørdag ind i et lejet sommerhus i Danmark. Halvdelen af dem er tyskere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra i morgen er der dømt ferie for mange, og det kan mærkes i sommerlandet. Lørdag er store indrykningsdag i de danske sommerhuse, og det forventes, at 90.000 mennesker vil nyde sommersol, grill og gode bøger i skyggen fra et af de cirka 18.000 udlejede danske sommerhuse.

Trods det store rykind er det dog ikke nok til at afbøde krisen i turistbranchen.

- Vi forventer et fald på 10 procent i antallet af overnatninger i 2009 sammenlignet med sidste år på grund af krisen i økonomien. Men selv i år vil vi få stort set udsolgt i de mest udlejede uger i juli måned, og det skyldes, at der mangler huse til udlejning, siger Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

I alt udlejes cirka 35.000 sommerhuse i Danmark. Halvdelen af sommerhusgæsterne er tyskere, og ifølge sommerhusudlejerne kan deres besøg også mærkes i udkantsområderne, hvor sommerhusene typisk ligger. De tyske gæster bruger i gennemsnit cirka 500 kroner om dagen, og hovedparten af pengene går til forbrug i nærområdet, hos købmænd, butikker, restauranter, attraktioner og museer, der er afhængige af turismeomsætningen.

/ritzau/