Store opgaver tynger politiet

Bandekrigen og det forestående klimatopmøde vil betyde færre opklarede indbrud, tyverier og mindre fartkontrol. Det er en melding, der vækker vrede i Høng.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indbrudstyve og fartbøller får snart bedre tider. Borgerne får nemlig i de kommende måneder mindre hjælp fra politiet på grund af det store klimatopmøde til december i København.

Advarslen kommer fra den nye rigspolitichef, Jens Henrik Højbjerg:

- Klimatopmødet i december og den verserende bandekrig vil få indflydelse på politikredsenes arbejde. Og det vil i løbet af i år gå ud over den fremgang, vi nu kan måle i vores arbejde, siger han til Politiken.

I Høng er man stærkt utilfreds med den udmelding. Se indslaget herunder:
[video:flv:090512_hoengerfucked.flv]

Det var ellers netop den borgernære kriminalitet, som politikerne på Christiansborg bad politiet om at opprioritere, da de sidste år øremærkede 850 millioner kroner til flere politibetjente.

Der er dog også sket noget, viser en række nye tal fra Rigspolitiet. I forhold til den samme periode sidste år har der i det første kvartal været en stigning på 28 procent i antallet af straffelovssager, hvor der er faldet dom - herunder for indbrud, tyveri og færdselsovertrædelser.

Retsordfører for Venstre, Kim Andersen:
[video:flv:090512_kimandersen.flv]