Stor stigning i folkekirke-udmeldelser i Nordvestsjælland

I første kvartal i år har 283 nordvestsjællændere meldt sig ud af folkekirken. Det er over halvdelen af det samlede antal udmeldelser hele sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange har meldt sig ud af kirken
Kirkeskat og en begravelse i kirken er to ting, som flere borgere i Holbæk, Odsherred og Kalundborg Kommuner har valgt at vinke farvel til.

I første kvartal i år har 283 nordvestsjællændere valgt at melde sig ud af folkekirken, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Flere udmeldelser end hele sidste år
Dermed har der været flere udmeldelser i årets første tre måneder, end det var tilfældet i hele 2010.

Set i forhold til sidste år udgør det foreløbige antal udmeldelser 61 procent af det samlede antal i 2011. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge Kurt Ettrup Larsen, som er lektor ved Menighedsfakultetet i Aarhus, er der flere årsager til, at mange nordvestsjællændere fravalgte folkekirken netop denne vinter.

Intens debat om homoseksuelle
- Dansk Ateistisk Selskab lavede i den periode en kampagne, hvor de sendte og distribuerede udmeldelsesblanketter til folk. Det har muligvis fået nogen til at melde sig ud. Højst sandsynligt de, som allerede overvejede det. Derudover var der en intens debat om homoseksuelles ret til at blive viet. I jeres området var biskoppen hurtigt ude og støtte forslaget. Det har helt sikkert også fået nogen til at melde sig ud, siger Kurt Ettrup Larsen til Nordvestnyt.

Sognepræsterne i området skal dog ikke frygte at miste deres arbejde. Over 80 procent af nordvestsjællænderne er fortsat medlem af folkekirken.