¨

Stor glæde ved udsigt til liberalisering af planloven

Ringsteds borgmester har en jagtbutik, de gerne vil udvide, men lige nu sætter planloven en stopper for det projekt.

Borgmestrene i Ringsted og Vordingborg er glade for, at regeringen fortsat vil arbejde for en mere liberal planlov.

Både i Ringsted og i Vordingborg har der været problemer med den nuværende planlov og de begrænsninger, den sætter for erhvervslivet. Og derfor har kommunernes borgmestre med glæde bidt mærke i at den nye VLAK-regering fortsat vil arbejde for at liberalisere loven.

- Vi har blandt andet en jagtbutik, Hubertushuset, som vi gerne vil udvide, men på grund af beliggenheden og de varer, de sælger, så var det ikke muligt at give tilladelsen inden for planloven, fortæller borgmester i Ringsted, Henrik Hvidesten (V).

I Vordingborg har borgmester Knud Larsen (V) på stort set samme måde.

- Vi har for eksempel haft problemer med reglerne om, hvor højt, man må bygge i et industrikvarter her i byen, så der vil det være rigtig godt, hvis planloven laves om, siger Knud Larsen til TV ØST.

Det står der i regeringsgrundlaget om planloven

  • Regeringen er optaget af at skabe vækst i hele Danmark. Der er skabt mange job i Danmark det seneste år, men væksten er fortsat ujævnt fordelt. Danmark virker for mange opdelt i to dele: Én del med vokseværk og virksomheder og én del uden vokseværk. Regeringen ønsker vækst og udvikling i hele Danmark. Derfor vil vi fjerne barrierer, der bremser væksten og modvirker fremgang i hele landet. Vi vil gennemføre den planlagte modernisering af planloven, så der skabes bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder i hele landet. 
     
  • Der er behov for at styrke mulighederne for vækst, beskæftigelse og bosætning i hele Danmark. Derfor vil regeringen gennemføre den aftalte modernisering af planloven, så kommuner, erhvervsliv og borgere får bedre rammer for at udvikle byer, boliger og virksomheder til gavn for hele Danmark. Det vil samtidig understøtte udviklingen uden for de største byer og i landdistrikterne.

Kilde: Regeringsgrundlaget

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App