Spis naturlig mad - og tab dig

Mange af os spiser for meget af den unaturlige kost, der gør os trætte og tykke. Og det kan have alvorlige konsekvenser, fortæller Lev Livets Birgitte Nymann.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du bliver dét, du spiser. Sådan lyder et klassisk mantra. Men det er faktisk ikke helt løgn. Ifølge Lev Livet-instruktør Birgitte Nymann, så er alt, hvad du spiser, med til at bygge dig op. 


- Jo mere unaturlig mad, du sender ind i kroppen, jo flere uforståelige signaler sendes ind i kroppen. Det bliver den forvirret af. Samtidig får den ikke nok til at klare en optimal opbygning – og så render du rundt og kører kun på halvt blus af, hvad du kunne i forhold til, hvis kroppen var opbygget optimalt, fortæller instruktøren. 


Vigtig for sundhedenUnaturlig mad skal forstås som hurtig mad uden næring - den mad, der gør én overvægtig og energiforladt. Et klassisk eksempel er junkfood. Den naturlige kost kan for eksempel være kød, æg og grøntsager, og den er alfa omega for et sundt og godt liv.


- Det er klart, at hvis du ikke har byggesten nok til at klare reparationsarbejdet, som primært foregår, når vi sover – og du så heller ikke sover nok, så kan du ikke producere energi til at leve livet fuldt ud og forskellige symptomer i kroppen opstår: ledsmerter, stivhed i leddene, væskeophobninger, overvægt, større humørsvingninger, dårlig fordøjelse osv osv., forklarer Birgitte Nymann.


Sund mad er ikke kedeligMange mennesker forbinder sund mad med afsavn og kedelig mad. Men sådan behøver det slet ikke at være. Ifølge Birgitte Nymann misforstår vi, hvad der er sundt, og hvad der ikke er.


- Vi tror, at jo mere fedtfattig maden er, jo bedre, og vi tror, at kaffe og sukker er en essentiel bestanddel af vores kost, som skal indtages i større mængder for at give energi. Men når først man har smagt al den sunde gode mad, der findes, og man har fundet den type mad, man kan lide at lave og spise, så vil man ikke bytte for noget andet, for det er det mest glædesgivende valg, lyder budskabet fra Birgitte Nymann. 


Log ind i Klub Lev Livet, test dig selv og læs meget mere om, hvordan du kommer til at spise mere naturligt. Er du ikke medlem, kan du gratis oprette profil her.