Spinning til de mindste

Pedersborg Skole ved Sorø vil tilbyde spinning til børnehaveklassebørn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Pedersborg Skole er der stillet 24 spinning cykler frem i "gryden". Børn fra 3. til 6. Klasse har siden august sidste år brugt cyklerne, og det er populært.

- Det syrer i benene nogle gange når du får meget på, siger Mads Andersen fra 6. A.

- Man presser sig selv mere end man plejer, siger Helene Koefoed-Nielsen fra 6. A.

Nu udvider skolen cykel-aktiviteterne, også børnene fra 2. klasse og ned til børnehaveklassen skal lære at spinne.

- Generelt er eleverne begejstrede for det, og vi tror på, at vi kan skabe et tilbud som alle elever kan have glæde af, siger skoleleder Henrik Madsen fra Pedersborg Skole. 

Cyklerne er specialdesignede så børn, der er fra 130 cm høje, kan bruge dem. Der skulle angiveligt ikke være noget sundhedsmæssigt til hinder for at også små børn kan træne spinning.

- Ja det kan de, for man kan justere cyklen til mange niveauer, og det allernemmeste niveau kan alle træde rundt, siger Nadja Michael, der er spinning instruktør og lærer på skolen.

Pedersborg Skole har tidligere været med i projekt sund skole, og derfra har man testet alle elevernes sundhedsniveau. Til januar tester skolen elevernes niveau igen.

- Det vil være sådan at hvis de er sunde og i god form koncentrerer sig meget bedre og har ,eget lettere ved at lære, siger skoleleder Henrik Madsen.