¨

Sparekassedirektør reagerer på kritik

Foto: TV ØST

Sparekassen Sjælland reagerer nu på den kritik som den og andre banker får i Ekstra Bladet i dag.

Sparekassen Sjælland reagerer nu på kritikken efter de i dag bliver hængt ud i Esktra Bladet for at være drevet af amatører.

- Vores kunder kan være trygge ved, at Sparekassen Sjælland naturligvis ledes af en kompetent bestyrelse, siger Ordførende Direktør Lars Petersson.

Ekstra Bladet har i dag en liste over lokalbanker, hvor der er lokale borgere uden professionel bankerfaring i bestyrelserne. Avisen kalder det på lederplads for umuligt for de forudsætningsløse bestyrelsesmedlemmer at kigge bankdirektøren efter i kortene, og dermed risikerer skatteyderne at komme til at stå med regningen, når der skal ryddes op efter krakkede banker.

- Mange steder er der simpelthen gået Korsbæk Bank i den. Bestyrelserne er udvalgt blandt byens spidser, fordi de har gjort hinanden vennetjenester, siger direktøren for Mybanker, John Norden til avisen.

Det afvises altså af Sparekassen Sjælland, som ikke er en af de banker, som er i økonomiske problemer.

- Sparekassen Sjælland har gennem de senere år gennemgået et generationsskifte i både direktion og bestyrelse. Jeg gør opmærksom på, at ved indtræden i ledelsen i finansielle virksomheder, skal Finanstilsynet vurdere ledelsesmedlemmer i forhold til egnethed og hæderlighed (fit & proper), og såvel bestyrelsesformanden og næstformanden har – som sparekassens øvrige bestyrelsesmedlemmer – de finansielle myndigheders blåstempling som ”fit and proper” og dermed kompetente bestyrelsesmedlemmer.

Sparekassen Sjælland er havnet på Ekstra Bladets liste, fordi en arkitekt og en automobilforhandler sidder i bestyrelsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App