Sommerhusudlejere: Hævet fradrag vil gavne turismen

Udenlandske turister vil strømme til, hvis bundfradrag for sommerhusudlejning hæves, mener brancheforening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der vil komme væsentlig flere udenlandske turister til Danmark, hvis regeringen gennemfører sine planer om at hæve bundfradraget for sommerhusudlejning fra 21.400 kroner til 36.000 kroner.

Det mener direktør hos Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Villaro-Lassen.

Ifølge ham bliver udlejningsbureauer nødt til hvert år må afvise flere tusind turister, der er interesseret i at leje et sommerhus. Det skyldes, at der simpelthen ikke er nok sommerhuse til udlejning med de nuværende regler.

quote Det vil give omkring 1,2 millioner flere overnatninger om året

Carlos Villaro-Lassen, direktør hos Feriehusudlejernes Brancheforening

- Vi tror, at 2000-3000 flere sommerhuse vil komme til udlejning. Det vil give omkring 1,2 millioner flere overnatninger om året, og de mange turister vil have en virkelig stor betydning for de danske byer, siger han.

Tiltaget styrket turismen

Sidst man hævede bundfradraget var i 2010, hvor det blev hævet fra 10.000 til 21.400 kroner. Dengang oplevede man ifølge Carlos Villaro-Lassen en stor effekt.

Den stærke motiverende effekt vil vi se endnu en gang, hvis fradraget hæves igen, mener han.

- Det her er et af de vigtigste tiltag for at styrke dansk turisme, fordi flere danskere så vil sætte deres egne sommerhuse til udlejning i stedet for at lade dem stå tomme, siger han.

Skaber arbejdspladser

quote Vi ved, at hver eneste turist giver penge i kassen hos købmanden, restauranten, museet og så videre

Mette Feifer, markedsdirektør ved Dansk Erhverv

Også i arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv ser man positivt på regeringens planer om at hæve fradraget.

Det skyldes, at det ifølge deres markedsdirektør Mette Feifer øger omsætningen i hele lokalområdet, når der kommer flere turister.

- Vi ved, at hver eneste turist giver penge i kassen hos købmanden, restauranten, museet og så videre. Feriehusudlejning skaber arbejdspladser og vækst i hele landet, siger hun i en pressemeddelelse.

Ifølge Carlos Villaro-Lassen er der ikke en risiko for, at sommerhusejere vil stoppe med selv at bruge deres sommerhuse for i stedet at leje dem ud.

Mandag klokken 11 præsenterer regeringen sin strategi for deleøkonomi med 22 initiativer.